Reseptit
yli 60 min
4

Banaani split -jäätelötikut

Amerikkalainen banana split ­-jää­telöjälkiruoka on vaihtunut jäätelötikun muotoon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
170 g banaaneja
1 1/4 dl täysmaitoa
4 tl sokeria
1/2 dl rouhittua tummaa suklaata
1/2 dl pähkinärouhetta (cashew,- manteli- tai hasselpähkinää)

Kuorrutus:

50 g maitosuklaata
1 tl kookosöljyä
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Kuori banaanit ja paloittele. Soseu-ta banaani, maito ja sokeri sauvasekoittimella.

2. Sekoita rouhittu suklaa ja pähkinät keskenään. Jaa seos muottien pohjalle. Kaada banaanisose muotteihin ja jätä 1 cm laajenemisvaraa.

3. Nosta muotit pakkaseen ensin noin tunniksi, että saat työnnettyä hiukan kohmeiseen jäätelöön tikut. Pakasta vielä 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Sulata paloiteltu maitosuklaa ja kookosöljy varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Irrota jäätelötikku ja dippaa tikunpää sulaan suklaaseen. Ripottele pinnalle vielä pähkinärouhetta. Laita takaisin pakkaseen kovettumaan noin 30 minuutiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.

Nämäkin jäätelöt sulavat suussa:

pätkis-jäätelö

Suklaa-pätkisjäätelö

pika suklaa-banaanijäätelö

Pika suklaa-banaanijäätelö

mustikkapiirakkajäätelo

Helppo mustikkapiirakkajäätelö

Anna.fi: Kermaliköörijäätelö

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Banaani split -jäätelötikut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X