
BLT-leipä
BLT-leipä on yksi maailma tunnetuimmista voileivistä. Se on nimetty tärkeimpien ainesosien, pekonin, salaatin ja tomaatin, englanninkielisten alkukirjainten mukaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
BLT-leipä
- 4 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 2 rkl voita
- 4 rkl majoneesia
Täyte
- 6 pekoniviipaletta
- 1 iso pihvitomaatti
- 1/5 tl suolaa
- 1/5 tl rouhittua mustapippuria
- ½ jäävuorisalaattia
Valmistusohje
BLT-leipä valmistuu helposti näin:
- Levitä kuusi pekoniviipaletta leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tasaisen rapeiksi. Ota neljä isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta. Levitä kaksi ruokalusikallista voita leipien toiselle puolelle. Paista voipuoli alaspäin kevyesti pannulla.
- Leikkaa iso pihvitomaatti viipaleiksi ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Huuhtele puolikas jäävuorisalaatti ja revi lehdet pienemmiksi. Anna valua talouspaperin päällä.
- Levitä leipien paistopinnalle neljä ruokalusikallista majoneesia ja jaa kahden leivän päälle salaatinlehdet, tomaattiviipaleet ja paahdetut pekoniviipaleet. Nosta loput leivät kansiksi majoneesipinta alaspäin.
Vinkki! Tarjoa BLT-leipä lounaaksi amerikkalaisen kaalisalaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2023.
Lue myös Anna.fi: Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: BLT-leipä