Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

BLT-leipä

BLT-leipä on yksi maailma tunnetuimmista voileivistä. Se on nimetty tärkeimpien ainesosien, pekonin, salaatin ja tomaatin, englanninkielisten alkukirjainten mukaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

BLT-leipä

  • 4 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl majoneesia

Täyte

  • 6 pekoniviipaletta
  • 1 iso pihvitomaatti
  • 1/5 tl suolaa
  • 1/5 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ jäävuorisalaattia

Valmistusohje

BLT-leipä valmistuu helposti näin:

  1. Levitä kuusi pekoniviipaletta leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tasaisen rapeiksi. Ota neljä isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta. Levitä kaksi ruokalusikallista voita leipien toiselle puolelle. Paista voipuoli alaspäin kevyesti pannulla.
  2. Leikkaa iso pihvitomaatti viipaleiksi ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Huuhtele puolikas jäävuorisalaatti ja revi lehdet pienemmiksi. Anna valua talouspaperin päällä.
  3. Levitä leipien paistopinnalle neljä ruokalusikallista majoneesia ja jaa kahden leivän päälle salaatinlehdet, tomaattiviipaleet ja paahdetut pekoniviipaleet. Nosta loput leivät kansiksi majoneesipinta alaspäin.

Vinkki! Tarjoa BLT-leipä lounaaksi amerikkalaisen kaalisalaatin kera.

BLT-leipä

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2023.

Lue myös Anna.fi: Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: BLT-leipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.