Broileribolognese
Broileribolognese on koko perheen suosikkiarkiruoka. Tee kerralla iso satsi ja hyödynnä tähteet seuraavana päivänä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Broileribolognese
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 800 g kanan jauhelihaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 5 rkl tomaattisosetta
- 1 kanaliemikuutio
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 600 g keitettyä spagettia
Valmistusohje
Broileribolognese valmistuu helposti näin:
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi.
- Ruskista jauhelihat kahdessa erässä öljyssä paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja porkkanat. Anna hautua muutama minuutti.
- Lisää tomaattimurskat, vesi, tomaattisose ja murennettu kanaliemikuutio sekä mausteet.
- Anna kastikkeen hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa. Tarjoa broileribolognese keitetyn spagetin kanssa.
Vinkki! Valmista tähteelle jääneestä broileribolognesesta broilerimunakas.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.
Lue myös Anna.fi: Broileri-linssikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broileribolognese