Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileribolognese

Broileribolognese on koko perheen suosikkiarkiruoka. Tee kerralla iso satsi ja hyödynnä tähteet seuraavana päivänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Broileribolognese

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 800 g kanan jauhelihaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 5 rkl tomaattisosetta
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 600 g keitettyä spagettia

Valmistusohje

Broileribolognese valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi.
  2. Ruskista jauhelihat kahdessa erässä öljyssä paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja porkkanat. Anna hautua muutama minuutti.
  3. Lisää tomaattimurskat, vesi, tomaattisose ja murennettu kanaliemikuutio sekä mausteet.
  4. Anna kastikkeen hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa. Tarjoa broileribolognese keitetyn spagetin kanssa.

Vinkki! Valmista tähteelle jääneestä broileribolognesesta broilerimunakas.

broileribolognese
Broileribolognese on maittava arkiruoka, josta tykkää koko perhe.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.

Lue myös Anna.fi: Broileri-linssikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileribolognese

Sinun täytyy kommentoidaksesi.