
Broilerisamosat
Broilerisamosat ovat intialaisittain maustettuja piirakoita, jotka sopivat kahvipöydän suolapalaksi, iltateelle tai eväskoriin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Samosataikina:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl riisijauhoja
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- 0,5 tl suolaa
- 1,5 dl vettä
- 0,5 dl öljyä
Täyte
- 5 pekoniviipaletta
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 6 vihreää oliivia
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 100 g tuorejuustoa
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa huolella kimmoisaksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.
2. Paloittele pekoni pieniksi kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paahda pekoni hiljalleen rapeaksi. Lisää lopussa joukkoon broilerin jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää loraus öljyä ja paahda kypsäksi. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja inkivääri. Mausta. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon hienonnetut oliivit ja minttu. Jäähdytä ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
3. Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli pala kerrallaan. Kauli pyöreäksi (16 cm) kiekoksi ja leikkaa kahtia. Käännä puolikkaat kaksinkerroin ja nipistele tasaiset sivut huolella kiinni. Täytä jauhelihalla ja sulje sivut nipistelemällä. Rullaa reunat.
4. Paista broilerisamosoja 225 asteessa 15 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita piirakoita: Samosat Feta-lehtikaalipiirakat Pinaatti-ricottapiirakat Ruoka.fi: Kaalipiirakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerisamosat