Calypsokastike
Calypsokastike on Thousand Island -kastiketta vastaava ranskalaisen Christophe Bueyn versio. Täyteläinen kastike sopii esimeriksi katkarapujen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Calypsokastike
- 1,5-2 rkl (rakuuna)valkoviinietikkaa
- n. 3 tippaa tabascoa
- 3 tippaa worcestershirekastiketta
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- 1 tl tomaattipyreetä
- suolaa, musta- tai sitruunapippuria
- 1 keltuainen
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 1 ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl maustamatonta jogurttia
- noin 1 rkl konjakkia tai balsamietikkaa maun mukaan
Valmistusohje
Calypsokastike valmistuu näin helposti:Calypsokastike
- Sekoita kulhossa viinietikka, muutama tippa tabascoa ja worcestershirekastiketta, ketsuppia, tomaattipyreetä ja ripaus suolaa ja pippuria. Vatkaa joukkoon keltuainen ja puserrettu valkosipulinkynsi. Vatkaaminen käy kätevästi sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Lisää öljyä aluksi tipoittain. Sekoita, kunnes kastike sakenee ja lisää taas öljyä.
- Sekoita joukkoon jogurttia lusikallinen kerrallaan. Mausta konjakilla tai balsamietikalla. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan.
Vinkki: Tarjoa täyteläinen calypsokastike katkarapujen, keitettyjen kananmunien, uusien perunoiden ja sillin tai salaattien kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään katkarapusalaatti majoneesikastikkeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Calypsokastike