Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku 

60+
min
1
10 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl mannasuurimoita
0.5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
120 g pehmeää voita

Täyte

2 kananmunaa
¾ dl sokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl maustamatonta jogurttia
yhden sitruunan raastettu kuori
100 g tummaa suklaata

Kuorrute

100 g tummaa suklaata
2 rkl siirappia
40 g voita

Valmistusohje

Suklainen juustokakku on pitelemättömän herkullinen suklaaunelma, jossa on kuohkea pohja, pehmeä juustotäyte ja herkullinen suklaakuorrutus.

1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Nypi joukkoon voi ja muovaa tasainen taikina. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tee haarukalla muutamia pistoja taikinaan ja paista pohjaa 150 asteessa 15 minuuttia.

3. Sekoita hyvin kaikki muut täytteen aineet paitsi suklaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää täytteen sekaan. Kaada esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista noin 45 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä juustokakku.

4. Mittaa kuorrutteen ainekset pieneen kattilaan ja sulata vesihauteessa. Kaada suklaakuorrute juustokakun pinnalle.

Resepti: Kaisa Sillanpää, Sauvo

Kokeile myös muita ihania juustokakkureseptejä:
Amerikkalainen juustokakku
Juustokakku uunissa
Kahden suklaan juustokakku
Ruoka.fi: Suklainen kahvijuustokakku