
Chorizopiirakka
Chorizopiirakka saa makua espanjalaisesta makkarasta, jalopenoista, paprikasta ja juustosta. Ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Pohja
- 250 g voita tai margariinia
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl Kylmää vettä
Täyte
- noin 300 g chorizo-raakamakkaraa
- ½ purjo
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 2-3 rkl jalapenoviipaleita
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g ranskankermaa
- 1 ½ rkl dijonsinappia
- 150 g texmex-juustoraastetta
Valmistusohje
1. Nypi kulhossa rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa.
2. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka (noin 26 x 38 cm). Nosta leivinpaperiarkki kostean pyyhkeen päälle, ja kaulitse taikina suoraan paperiarkin kokoiseksi levyksi. Siirrä pellin päälle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta pelti kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Paista kokonaisia chorizomak- karoita keskilämmöllä pannulla käännellen noin 10 minuuttia. Jätä pannulle hetkeksi hautumaan. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise paprikat ja poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi. Hienonna jalapenoviipaleet.
4. Leikkaa makkarat viipaleiksi. Levitä taikinapohjalle purjot, paprikat, makkarat ja jalapenot. Rouhi pinnalle pippuria. Sekoita kulhossa munat, kerma, ranskankerma ja dijonsinappi. Levitä täytteiden päälle juustoraaste ja valuta piirakan pinnalle muna-kermaseos.
5. Paista chorizopiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään.
Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä: Broileripiirakka Parsakaalipiirakka Tomaatti-mozzarellapiirakka Ruoka.fi: Parsapiirakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chorizopiirakka
Quiche Lorraine piirakkapohjalla tulee parempi. Siinä on kermaa puolet vähemmän. Dijon sinapin jättäisin tästä myös pois kokonaan, tai sitten ihan vaan 1/2rkl, muuten sen maku on vallitseva.