Duchesse-perunat
Duchesse-perunat ovat perunamuusista tehtyjä kauniita perunamuusikekoja. Ne voi pursottaa kauniiksi ruusuksi pursotinpussiin laitettavan tähtityllan avulla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Duchesse-perunat
- 1 kg jauhoisia perunoita (tai valmista perunamuusia)
- 2 keltuaista
- 1 dl vispi- tai kuohukermaa
- 25 g voita
- ¼ tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää
- ½ tl merisuolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
Duchesse-perunat tehdään helposti näin:
- Keitä kilo kuorittuja perunoita kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät perunat perunasurvimella sileäksi.
- Sekoita perunasoseen joukkoon kaksi keltuaista, desilitra kuumennettua kermaa, 25 grammaa pehmeää voita, yksi neljäsosa teelusikallista jauhettua muskottipähkinää, puolikas teelusikallinen suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallista rouhittua valkopippuria. Sekoita hyvin ja lusikoi pursotinpussiin, johon olet laittanut valmiiksi valitsemasi tyllan.
- Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla, jos sinulla ei ole pursotinpussia.
- Paista duchesse-perunat 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita. Valele halutessasi voisulalla ennen tarjoilua.
Vinkki! Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi ja tee siitä kauniit ruusukkeet ihan tavallisen tiistainkin piristykseksi!
Vinkki! Jos teet duchesse-perunat valmiista perunamuusista ja se on jo maustettu suolalla, jätä suolalisäys pois.
Lue myös: Kokeile hasselbackan perunoita!
Lue myös Anna.fi: Testaa litistetyt perunat!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Duchesse-perunat