Reseptit
yli 60 min
12

Dukkamaustettu nyhtöleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 dl maitoa
1 rkl sokeria
noin 7 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa

Lisäksi

50 g pehmeää voita
2 dl mozzarellajuustoraastetta
0.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. timjamia ja rosmariinia
0.5 dl dukka-mausteseosta

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Dukkamaustettu nyhtöleipä maustetaan herkullisen pähkinäisellä dukka-mausteseoksella.

1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, sokeri ja puolet vehnä- jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vatkaa seosta muutama minuutti. Lisää loput jauhot, öljy ja suola ja vaivaa huolella noin 5 minuuttia kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä pinnalle ensin pehmeä voi. Ripottele päälle juustoraaste, yrtit ja mausteseos. Leikkaa levystä ruutuja (noin 10 x 10 cm) taikinapyörällä.

3. Voitele suorakaiteenmuotoinen, noin 1,5 litran leipävuoka nokareella voita. Nosta 3-4 taikinaruutua ensin päällekkäin pinoiksi. Nosta taikinapinot vuokaan pysty- suunnassa jonoon.

4. Peitä vuoka kelmulla ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele leivän pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista nyhtöleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Samettinen porkkanakeitto
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Porkkanahalva

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Dukkamaustettu nyhtöleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X