Englantilainen luumukakku
Luumukakku saa raikkaan makusäväyksen sitruunan ja appelsiinin mehusta. Luumun ansiosta kakku on hyvin mehevä ja pehmeä, joten tätä ohjetta on vaikea vastustaa. Sopii hyvin kahvittelupöytään!
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Luumukakku:
8-10
luumua
3
munaa
3,75 dl
sokeria
200 g
ranskankermaa
225 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
yhden vaniljatangon sisus tai
1.5 tl
vaniljasokeria
puolen appelsiinin kuori ja mehu
puolen sitruunan kuori ja mehu
Luumukakun pinnalle:
mantelilastuja
Luumukakun päälle:
tomusokeria
Keskustelu
Ne sitrusten mehut sit vissiin juotetaan leipurille, kun ei niitä taikinaan lisätä tuossa ohjeessa? 😉
Maku ihan ok tässä, mutta tosiaan edellistä kommentoijaa komppaillen: päivittäkäähän tuohon tekstiin, että missä välissä sitrusten mehut lisätään taikinaan. Vaikka tuskin sillä niin merkitystä, jos lisää viimeisenä.
Mutta esim. vasta-alkavat leipurit ei välttämättä uskalla laittaa missä vaiheessa tahansa.
Haloo! Korjatkaa leivontaohje kuten aiempi kommentoija pyytää. Lisäksi: Eikö kakkuun tule lainkaan leivinjauhetta tai soodaa? Miten kakku voi kohota ilman niitä?
Kommentoi juttua: Englantilainen luumukakku