Reseptit
Kiitos

Englantilainen luumukakku

Luumukakku saa raikkaan makusäväyksen sitruunan ja appelsiinin mehusta. Luumun ansiosta kakku on hyvin mehevä ja pehmeä, joten tätä ohjetta on vaikea vastustaa. Sopii hyvin kahvittelupöytään!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumukakku:

8-10 luumua
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g ranskankermaa
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
yhden vaniljatangon sisus tai
1.5 tl vaniljasokeria
puolen appelsiinin kuori ja mehu
puolen sitruunan kuori ja mehu

Luumukakun pinnalle:

mantelilastuja

Luumukakun päälle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise luumut ja poista kivet. Raasta sitrushedelmien kuori ja purista puolikkaista mehu talteen.

2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vähitellen samalla
sekoittaen. Lisää ranskankerma.

3. Lisää taikinaan kuoriraasteet. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus mukaan. Lisää lopuksi jauhot erissä ja sekoita tasaiseksi.

4. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Painele luumut taikinan päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle mantelilastuja ja paista piirasta uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä, koristele tomusokerilla ja tarjoa.

 

Kokeile myös muita jouluisia pullareseptejä:

englantilainen-hedelmakakku

Englantilainen hedelmäkakku


Sahramipullat

Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Luumu jäätelökääretorttu

Ruoka.fi: Luumu-jäätelökääretorttu

Keskustelu

Ne sitrusten mehut sit vissiin juotetaan leipurille, kun ei niitä taikinaan lisätä tuossa ohjeessa? 😉

Maku ihan ok tässä, mutta tosiaan edellistä kommentoijaa komppaillen: päivittäkäähän tuohon tekstiin, että missä välissä sitrusten mehut lisätään taikinaan. Vaikka tuskin sillä niin merkitystä, jos lisää viimeisenä.
Mutta esim. vasta-alkavat leipurit ei välttämättä uskalla laittaa missä vaiheessa tahansa.

Kommentoi juttua: Englantilainen luumukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X