Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Farmors citronsill (Isoäidin sitruunasilli)

Isoäidin sitruunasilli, farmors citronsill on vanhanajan raikas silliherkku, joka sopii hyvin voileipäpöytään tai kesän ensimmäisten uusien perunoiden kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Isoäidin sitruunasilli eli farmos citronsill

  • 4 kpl suolasillifileetä
  • 2 kpl sipulia
  • 1-2 kpl purjoa
  • tilliä

Mausteliemi:

  • 2 sitruunan mehu
  • 1-1,5 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl maustepippureita
  • 3-4 kpl mausteneilikkaa

Valmistusohje

Isoäidin sitruunasilli tehdään näin:

Isoäidin sitruunasilli eli farmos citronsill vaatii maustuakseen 1-2 vuorokautta, mutta lopputulos maksaa pienen odottelun vaivan.

  1. Huuhdo sillifileet ja liota ne tarvittaessa runsaassa kylmässä vedessä 12-15 tuntia.
  2. Kiehauta mausteliemen ainekset ja anna liemen jäähtyä.
  3. Laita kerroksittain astiaan sillipalat, ohuiksi viipaleiksi leikatut sipulit, purjot ja karkeaksi leikattu tilli. Siivilöi kylmä liemi päälle. Anna sillin maustua vähintään vuorokauden tai kaksi ennen tarjoamista.
  4. Sitruunasilli on vanhanajan raikas silliherkku, joka sopii hyvin voileipäpöytään tai kesän ensimmäisten uusien perunoiden kanssa. Jos silli tarjotaan runsaan kalapöydän yhtenä kalaruokana, riittää tästä määrästä 20 annosta.

Kaipaatko lisää kalaruokien ohjeita? Kokosimme yhteen joulun kalaherkut.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silliä pöytään, nappaa helpot reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Farmors citronsill (Isoäidin sitruunasilli)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.