Reseptit
30-60 min
24

Sinihomejuustolla täytetyt filotaikinarullat

Näissä filotaikinarullissa ihastuttaa päärynän, sinihomejuuston ja taatelin makeansuolainen liitto. Tarjoa filotaikinarullat vaikkapa pikkujoulujuhlissa glögin kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Filotaikinarullat sinihomejuustotäytteellä

8 filotaikinalevyä
175 g sulatettua voita

Täyte:

1 ps (250 g) aurinkokuivattuja taateleita
2 päärynää
2 ps (à 150 g) murennettua sinihomejuustoa
2 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Anna filotaikinalevyjen sulaa täysin, sillä puolisulanut rulla murtuu helposti avattaessa. Irrota filotaikinakääröstä 8 arkkia, ja pakkaa loput huolella takaisin pakettiin. Levitä yksi levy leivinpöydälle, ja sivele pinta kevyesti sulatetulla voilla. Nosta päälle toinen filolevy. Peitä loput levyt kostealla pyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu ja haurastu.

2. Hienonna taatelit samalla varmistaen, että kiviä ei löydy. Pese ja kuutioi päärynät. Levitä jokaista täyteainesta neljännes voidellulle filolevylle.

3. Leikkaa levy pituussuunnassa kuuteen osaan. Kääri jokainen tiukalle rullalle. Toista sama lopuille levyille.

4. Nosta kääryleet leivinpaperoidulle uunipellille, ja sivele loppu voi kääryleiden pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 lämpöasteessa 10 minuuttia.

Vinkki: Loppu taikina säilyy pakkauksessa hyvin suojattuna noin viikon. Voit käyttää sen niin makeisiin kuin suolaisiinkin leivonnaisiin.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Lisää pikkusuolaisia suupaloja:

Viikuna-kinkkukiekot

Viikuna-kinkkukiekot

Vuohenjuustolla täytetyt kinkkutaatelit

Vuohenjuusto-kinkkutaatelit

kinkkurullat

Kinkkurullat

Ruoka.fi: Rapeat parmankinkkukääröt

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sinihomejuustolla täytetyt filotaikinarullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X