Näissä filotaikinarullissa ihastuttaa päärynän, sinihomejuuston ja taatelin makeansuolainen liitto. Tarjoa filotaikinarullat vaikkapa pikkujoulujuhlissa glögin kera.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Filotaikinarullat sinihomejuustotäytteellä
8 filotaikinalevyä
175 gsulatettua voita
Mainos
Täyte:
1 ps (250 g)aurinkokuivattuja taateleita
2 päärynää
2 ps (à 150 g)murennettua sinihomejuustoa
2 dlhienonnettuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Sinihomejuustolla täytetyt filotaikinarullat tehdään helposti näin:
1. Anna filotaikinalevyjen sulaa täysin, sillä puolisulanut rulla murtuu helposti avattaessa. Irrota filotaikinakääröstä 8 arkkia, ja pakkaa loput huolella takaisin pakettiin. Levitä yksi levy leivinpöydälle, ja sivele pinta kevyesti sulatetulla voilla. Nosta päälle toinen filolevy. Peitä loput levyt kostealla pyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu ja haurastu.
2. Hienonna taatelit samalla varmistaen, että kiviä ei löydy. Pese ja kuutioi päärynät. Levitä jokaista täyteainesta neljännes voidellulle filolevylle.
3. Leikkaa levy pituussuunnassa kuuteen osaan. Kääri jokainen tiukalle rullalle. Toista sama lopuille levyille.
4. Nosta kääryleet leivinpaperoidulle uunipellille, ja sivele loppu voi kääryleiden pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 lämpöasteessa 10 minuuttia.
Vinkki: Loppu taikina säilyy pakkauksessa hyvin suojattuna noin viikon. Voit käyttää sen niin makeisiin kuin suolaisiinkin leivonnaisiin.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Sinihomejuustolla täytetyt filotaikinarullat