Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Filonyytit

Kurpitsat ovat talvella parhaimmillaan. Ne sopivat loistavasti leivontaan makeuden ja rakenteensa takia. Filotaikinasta valmistuvat talven helpoimmat suolapalat kurpitsatäytteellä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Filonyytit:

  • 6 filotaikinalevyä
  • 5 dl myskikurpitsaa paloiteltuna
  • 5 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 rkl tuoretta tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 rkl voita sulatettuna
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

Filonyytit leivotaan helposti näin:

1. Ota filotaikina ajoissa sula­maan.

2. Kuori kurpitsa, ota siitä siemenet pois ja leikkaa kuu­tioiksi.

3. Laita kuutiot pellille leivin­paperin päälle ja ripottele pin­nalle 1 rkl öljyä. Paahda 180 asteessa 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Jätä uuni päälle.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenne pannulla 2 rkl öljyä ja kuullota sipuleita pannulla noin 4 minuuttia. Lisää pinaatit ja jatka kuullottamista vielä toiset noin 4 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu tilli, suo­la ja mustapippuri. Ota pois le­ vyltä ja lisää joukkoon muren­nettu fetajuusto ja paahdetut kurpitsat.

4. Yhdistä loppu öljy ja sula­tettu voi.

5. Laita työpöydälle kaksi filotaikinalevyä päällekkäin ja voitele ne kauttaaltaan voi­ öljyseoksella. Laita päälle vielä toiset kaksi levyä, voitele ja laita vielä viimeiset kaksi levyä päälle. Leikkaa levy neliöiksi 12 osaan.

6. Voitele muffinivuoka öljyllä. Nosta levyt koloihin ja paina ne kupiksi. Jaa täyte kuppeihin ja voitele taikinan reunat jäl­jellä olevalla voi­öljyseoksella. Ripottele pinnalle pinjansie­meniä.

7. Paista uunin keskitasolla noin 22 minuuttia. Nosta ritiläl­le jäähtymään.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Pikkusuolaista joulun kahvipöytään:

Vappu Pimiän poro-puolukkapiirakat sopivat uudenvuoden juhlintaan.

Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat

Miniartisokkamuffinit

Miniartisokkamuffinit

Chorizopiirakat

Chorizopiirakat

Anna.fi: Katkarapuja ja mangoa filokoreissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Filonyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.