Kurpitsat ovat talvella parhaimmillaan. Ne sopivat loistavasti leivontaan makeuden ja rakenteensa takia. Filotaikinasta valmistuvat talven helpoimmat suolapalat kurpitsatäytteellä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta
Kasvis
Ainekset
Filonyytit:
6
filotaikinalevyä
5 dl
myskikurpitsaa paloiteltuna
5 rkl
öljyä
1
sipuli
200 g
tuoretta pinaattia
1 rkl
tuoretta tilliä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
100 g
fetajuustoa
1 rkl
voita sulatettuna
2 rkl
pinjansiemeniä
Valmistusohje
Filonyytit leivotaan helposti näin:
1. Ota filotaikina ajoissa sulamaan.
2. Kuori kurpitsa, ota siitä siemenet pois ja leikkaa kuutioiksi.
3. Laita kuutiot pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle 1 rkl öljyä. Paahda 180 asteessa 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Jätä uuni päälle.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenne pannulla 2 rkl öljyä ja kuullota sipuleita pannulla noin 4 minuuttia. Lisää pinaatit ja jatka kuullottamista vielä toiset noin 4 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu tilli, suola ja mustapippuri. Ota pois le vyltä ja lisää joukkoon murennettu fetajuusto ja paahdetut kurpitsat.
4. Yhdistä loppu öljy ja sulatettu voi.
5. Laita työpöydälle kaksi filotaikinalevyä päällekkäin ja voitele ne kauttaaltaan voi öljyseoksella. Laita päälle vielä toiset kaksi levyä, voitele ja laita vielä viimeiset kaksi levyä päälle. Leikkaa levy neliöiksi 12 osaan.
6. Voitele muffinivuoka öljyllä. Nosta levyt koloihin ja paina ne kupiksi. Jaa täyte kuppeihin ja voitele taikinan reunat jäljellä olevalla voiöljyseoksella. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
7. Paista uunin keskitasolla noin 22 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Filonyytit