Reseptit
30-60 min

Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla

Finlandia-talon kevätjuhlissa tarjotun, kuivahiivalla valmistuvan, siman ohjeen antoi Finlandia-ravintolan ravintolapäällikkö Teppo Merisaari: "Kuivahiivalla sima valmistuu nopeasti eikä pullon pohjaan tule sakkaa. Kuivahiiva on tehokasta, joten sitä pitää käyttää niukasti. Annamme simapullojen olla ensin pari päivää kylmäkaapissa ja sitten kylmässä jääkaapissa. Sima on tarjoiltavissa jo parin kolmen päivän kuluttua."

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sima kuivahiivalla

8 l vettä
2 sitruunaa
500 g fariinisokeria
4 rkl humalaa
0,25 tl kuivahiivaa
1 pullo pilsneriä

pulloon:

sokeria
rusinoita

Valmistusohje

  1.  Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne perunankuorimaveitsellä. Poista valkeaa osaa ja viipaloi sitruunat. Kiehauta vesi, lisää fariinisokeri, sitruunankuoret, sitruunanpalat ja humalankukinnot. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman jäähtyä.
  2. Laita puhtaisiin simapulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sekoita kylmä pilsneri simaan juuri ennen pullottamista. Siivilöi ja pullota sima. Sulje simapullot ja säilytä kylmäkaapissa 2 vuorokautta.
  3. Siirrä pullot jääkaappiin ja tarjoa sima kylmänä.

Tippaleivät

Siman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät.

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X