
Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla
Finlandia-talon kevätjuhlissa tarjotun, kuivahiivalla valmistuvan, siman ohjeen antoi Finlandia-ravintolan ravintolapäällikkö Teppo Merisaari: "Kuivahiivalla sima valmistuu nopeasti eikä pullon pohjaan tule sakkaa. Kuivahiiva on tehokasta, joten sitä pitää käyttää niukasti. Annamme simapullojen olla ensin pari päivää kylmäkaapissa ja sitten kylmässä jääkaapissa. Sima on tarjoiltavissa jo parin kolmen päivän kuluttua."
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Vegaaninen
Ainekset
Sima kuivahiivalla
- 8 l vettä
- 2 sitruunaa
- 500 g fariinisokeria
- 4 rkl humalaa
- 0,25 tl kuivahiivaa
- 1 pullo pilsneriä
pulloon:
- sokeria
- rusinoita
Valmistusohje
- Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne perunankuorimaveitsellä. Poista valkeaa osaa ja viipaloi sitruunat. Kiehauta vesi, lisää fariinisokeri, sitruunankuoret, sitruunanpalat ja humalankukinnot. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman jäähtyä.
- Laita puhtaisiin simapulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sekoita kylmä pilsneri simaan juuri ennen pullottamista. Siivilöi ja pullota sima. Sulje simapullot ja säilytä kylmäkaapissa 2 vuorokautta.
- Siirrä pullot jääkaappiin ja tarjoa sima kylmänä.
Siman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät.
Katso myös: Sima ja muut kuplivat vappujuomat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Inkiväärisima
Kommentoi
Kommentoi juttua: Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla