**************************************************************************** Body-tagin alkuskriptit **************************************************************************** Body-tagin lopetusskriptit

Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tippaleivät

Tippaleipä on parhaimmillaan rapsakka, tasaisesti paistunut, kauniin ruskea ja tomusokeria pölläyttelevä. Tippaleipien tekeminen vaatii hieman vaivaa, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Taikinaan ei tarvita kuin kanamunia, sokeria, suolaa, maitoa, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Uppopaistamiseen voi käyttää auringonkukka-, rypsi-, soija- ja maissiöljyä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Tippaleivät

  • 4 munaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Uppopaistamiseen

  • 5 dl rypsiöljyä

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Tippaleivät leivotaan näin:

1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukkavatkaimella niiden rakenne rikki. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut ainekset munien joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauho taikina tukevaan pursotinpussiin tai kaksinkertaiseen muovipussiin, jonka kulmaan teet pursotusreiän. Kätevä tapa on myös pursottaa taikina puhtaaksi pestystä rasva- tai ketsuppipullosta.

2. Kuumenna öljy ja upota kattilaan pyöreä, teräksinen liemikauha. Valuta kauhaan taikinaa ohuena nauhana siten, että taikinasta muodostuu ristikkäin kulkevista taikinanauhoista pesä. Kypsennä samaan aikaan pari kolme tippaleipää. Käännä tippaleipä, kun toinen puoli on kauniin ruskea.

3. Nosta tippaleivät valumaan laakeaan, talouspaperilla vuorattuun astiaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tippaleipä maistuu siman kanssa.

Tippaleipä, tippaleivät
Tippaleipä kypsennetään öljyssä rapeaksi ja tarjoillaan tomusokerilla hunnutettuna. © Norman Ojanen

Vinkki: Uppopaistajan opas – näillä vinkeillä paistat munkit ja tippaleivät turvallisesti

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään sima


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tippaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.