Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tippaleivät

Tippaleipien kuuluu olla rapsakoita, tasaisesti paistuneita, kauniin ruskeita ja tomusokeria pölläytteleviä. Tippaleipien tekeminen vaatii hieman vaivaa, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Taikinaan ei tarvita kuin kanamunia, sokeria, suolaa, maitoa, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Uppopaistamiseen voi käyttää auringonkukka-, rypsi-, soija- ja maissiöljyä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Tippaleipien taikina:

  • 4 munaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tippaleivät: uppopaistaminen

  • 5 dl öljyä

Tippaleipien pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Tippaleivät leivotaan näin:

1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukkavatkaimella niiden rakenne rikki. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut ainekset munien joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauho taikina tukevaan pursotinpussiin tai kaksinkertaiseen muovipussiin, jonka kulmaan teet pursotusreiän. Kätevä tapa on myös pursottaa taikina puhtaaksi pestystä rasva- tai ketsuppipullosta.

2. Kuumenna öljy ja upota kattilaan pyöreä, teräksinen liemikauha. Valuta kauhaan taikinaa ohuena nauhana siten, että taikinasta muodostuu ristikkäin kulkevista taikinanauhoista pesä. Kypsennä samaan aikaan pari kolme tippaleipää. Käännä leivonnainen, kun toinen puoli on kauniin ruskea.

3. Nosta tippaleivät valumaan laakeaan, talouspaperilla vuorattuun astiaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Katso myös: Uppopaistajan opas – näillä vinkeillä paistat munkit ja tippaleivät turvallisesti

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään sima


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tippaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.