Ruoka

Vappujuomat – kuplivat juomat kuuluvat kevään juhlaan

Sima kuuluu vappuun siinä missä munkit ja tippaleivätkin. Perinteinen sima on melko helppo valmistaa itse, ja mausteeksi voi kokeilla vaihteeksi vaikka limeä tai minttua.

Vappujuomat mietinnässä? Perinteinen sima on helppo valmistaa itse, eikä aineksiakaan tarvita montaa, vaan vesi, hiiva, sokeri, sitruuna ja rusinat riittävät.

Suurin haaste siman valmistuksessa onkin useimmiten, että muistaa laittaa juoman tekeytymään tarpeeksi ajoissa, viimeistään viikko ennen vappua.

sima

Sima kuuluu vappuun

Perinteisen, sitruunalla maustetun siman sijaan kannattaa vaihteeksi kokeilla myös limellä maustettua vappusimaa tai raikasta minttusimaa.

Finlandia-siman salaisuus on pilsneri, joka sekoitetaan simaan juuri ennen juoman pullottamista.

Marjasima valmistetaan tavallisen siman tapaan, mutta mukaan lisätään soseutettuja marjoja makua antamaan. Voit kokeilla juomaan mitä tahansa marjoja, kuten mansikoita, vadelmia tai mustaherukoita.

Vappujuomat: Kuohuviini ja siitä tehdyt drinkit

Siman ohella vapun suosikkijuomiin kuuluu tietysti kuohuviini. Kuohuviinillä voi toki skoolailla sellaisenaan, mutta vapun kunniaksi kannattaa kokeilla myös raikkaita kuohuviinidrinkkejä.

Vappubrunssille sopii täydellisesti appelsiinimehusta ja kuohuviinistä sekoitettu mimosa tai sen punastunut serkku, veriappelsiinimimosa. Mimosan alkoholiton versio, kupliva hedelmäjuoma syntyy sekoittamalla mango-passionmehua ja kivennäisvettä.

Lue myös Anna.fi: Mitä överimpi, sitä parempi! Kokosimme vapun piknikille tai brunssille ihanimmat ja herkullisimmat reseptit ja ideat

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappujuomat – kuplivat juomat kuuluvat kevään juhlaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.