Sima ja muut kuplivat vappujuomat

Sima kuuluu vappuun siinä missä munkit ja tippaleivätkin. Perinteinen sima on melko helppo valmistaa itse, ja mausteeksi voi kokeilla vaihteeksi vaikka limeä tai minttua.

sima

Perinteinen sima on helppo valmistaa itse, eikä aineksiakaan tarvita montaa, vaan vesi, hiiva, sokeri, sitruuna ja rusinat riittävät. Suurin haaste siman valmistuksessa onkin useimmiten, että muistaa laittaa juoman tekeytymään tarpeeksi ajoissa, viimeistään viikko ennen vappua.

Perinteisen, sitruunalla maustetun siman sijaan kannattaa vaihteeksi kokeilla myös limellä maustettua vappusimaa tai raikasta minttusimaa.

Finlandia-siman salaisuus on pilsneri, joka sekoitetaan simaan juuri ennen juoman pullottamista.

Marjasima valmistetaan tavallisen siman tapaan, mutta mukaan lisätään soseutettuja marjoja makua antamaan. Voit kokeilla juomaan mitä tahansa marjoja, kuten mansikoita, vadelmia tai mustaherukoita.

Siman ohella vapun suosikkijuomiin kuuluu tietysti kuohuviini. Kuohuviinillä voi toki skoolailla sellaisenaan, mutta vapun kunniaksi kannattaa kokeilla myös raikkaita kuohuviinidrinkkejä.

veriappelsiinimimosa

Vappubrunssille sopii täydellisesti esimerkiksi appelsiinimehusta ja kuohuviinistä sekoitettu mimosa tai sen punastunut serkku, veriappelsiinimimosa. Mimosan alkoholiton versio, kupliva hedelmäjuoma syntyy sekoittamalla mango-passionmehua ja kivennäisvettä.

Lisää ruokaideoita vapuksi:
Sima tekee vapun
Perunasalaatti x 5
Vappubrunssilla herkutellaan
Munkit ja tippaleivät kuuluvat vappuun
Ruoka.fi: Vappupiknik

Kuvat: Seppo Saarentola ja Kristiina Kurronen / OM-arkisto

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sima ja muut kuplivat vappujuomat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X