Reseptit
30-60 min
60
Kiitos

Fudge

Itse tehty fudge saa sokerihiiren hykertelemään onnesta. Kermasta, sokerista ja suklaasta valmistetut makeiset on helppo tehdä ja vähintään yhtä helposti ne myös katoavat parempiin suihin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Fudge:

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 rkl (noin 30 g) voita
200 g suklaata

Valmistusohje

1. Mittaa kaksi desilitraa kuohukermaa, kaksi desilitraa sokeria ja kaksi ruokalusikallista siirappia kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon kaksi ruokalusikallista eli noin 30 grammaa voita.

2. Anna seoksen kiehua hiljaa kuplien sekoittamatta, kunnes lämpötila on 116 astetta. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.

3. Siirrä kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä sen verran, että kuplinta lakkaa. Lisää 200 grammaa paloiteltua suklaata pienissä erissä voimakkaasti vatkaten.

4. Kun suklaa on sulanut ja fudgemassa on tasaista, kaada se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15 x 20 cm). Jäähtytä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään.

5. Leikkaa jähmettynyt fudgelevy paloiksi. Säilytä jääkaapissa. Fudge säilyy hyvänä noin viikon.

VINKKI: Voit maustaa fudget esimerkiksi vaniljasokerilla, lakritsijauheella tai erilaisilla makeisrouheilla. Valitse suklaaksi makusi mukaan valkoista, tummaa tai maitosuklaata.

Katso myös: Maapähkinäfudge

Keskustelu

Kommentoi juttua: Fudge

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X