
Gertrudin jäädyke
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 munanvalkuaista
- 1.5 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruuna
- 2 dl ranskankermaa (Creme fraiche)
- 4 digestive-keksiä
Valmistusohje
- Pakastusaika vähintään 4 tuntia
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta sitruunan raastetulla kuorella, mehulla ja lisää lopuksi ranskankerma. Kaada seos esimerkiksi foliovuokaan, murenna keksit päälle ja pakasta vähintään 4 tuntia.
- Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele muutamalla mansikalla tai hedelmäviipaleella.
- Digestive-keksejä on saatavana myös keliaakikoille.
- Ohje: Ritva Klenberg, Turku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gertrudin jäädyke