Gluteeniton luumupiirakka
Luumuinen torttumarmeladi sopii jouluisen piirakan täytteeksi. Gluteeniton piirakkapohja toimii myös suolaisessa piirakassa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Luumupiirakan gluteeniton pohja:
- 100 g kylmää voita kuutioituna
- 1 kananmuna
- 1 dl riisijauhoa
- ½ dl tattarijauhoa
- 1 ½ dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 rkl psylliumkuitujauhetta
- 1-2 rkl kylmää vettä
Luumupiirakan täyte:
- 2 x 300 g:n purkkia valmista luumuhilloa
- 3 rkl makeaa likööriä tai jälkiruokaviiniä (esim. Vin Santoa tai portviiniä) voi halutessaan jättää poiskin
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 3 kananmunaa
Luumupiirakan tähtikuviot:
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 150 g kylmää voita
- ½ dl raakaruokosokeria
- 1 tl inkiväärijauhetta
- ¼ tl vaniljajauhetta
- 1 kananmuna
Voiteluun:
- 1 keltuainen
- 2 rkl sokeria
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton luumupiirakka