Reseptit
yli 60 min
20

Gluteeniton näkkileipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl maissi- tai tattarijauhoja
0.5 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
2.5 dl vettä
0.5 dl öljyä

Valmistusohje

Gluteeniton näkkileipä syntyy maissi- tai tattarijauhoista sekä kolmenlaisten siementen sekoituksesta. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua kunnolla ritilällä ennen trajoilua.

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.

2. Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja aseta päälle toinen leivinpaperiarkki. Kauli hyvin ohueksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen paperi ja leikkaa levy ruuduiksi.

3. Paista näkkileipää 150-asteisessa uunin keskitasossa 50-60 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton näkkileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X