Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton perunapannukakku

Gluteeniton perunapannukakku on taivaallisen pehmeä ja herkullinen. Hyödynnä muusin jämät tai keitetyt perunat tähän vehnäjauhottomaan pannariin. Tämä saattaa olla parasta pannukakkua mitä olet koskaan syönyt!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Gluteeniton perunapannukakku

  • 500 g jauhoisia perunoita keitettynä
  • 2 dl täysmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 50 g sulatettua voita

Koristeluun

  • 2 rkl tomusokeria
  • hilloa ja kermavaahtoa

Valmistusohje

Gluteeniton perunapannukakku valmistuu näin.

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja paina perunat perunapuristimen läpi. Voit käyttää myös perunamuusia.
  2. Kuumenna maito ja sekoita se perunalumen joukkoon.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa kevyesti keltuaiset ja sokeri. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi suolan kanssa. Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja siivilöi mukaan perunajauhot. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto.
  4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (20 × 30 cm) ja paista 190 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.
  5. Resepti ja kuva kirjasta PERUNA parhaat reseptit (Readme 2018)

Katso myös: Näin leivot gluteenitonta – Vihelän perheen parhaat vinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton perunapannukakku

Muna kaskas

Ainesosalistalla ei näy kananmunia olevan mutta ohjeessa puhutaan kuitenkin munista.

Sanna Mansikkamäki

4 kananmunaa, painovirhepaholainen on nyt korjattu.

Herkkusuu

Olipa hyvä, etten ehtinyt aloittaa pannarin tekemistä, kun olisi ollut muussiakin sopivasti valmiina. Montas munaa?

Sanna Mansikkamäki

4 kananmunaa, painovirhepaholainen on nyt korjattu.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.