Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton vohvelitaikina

Gluteeniton vohvelitaikina on helppo tehdä ja siitä valmistuvat herkullisen rapsakat vohvelit. Tarjoa gluteenittomat vohvelit suolaisten tai makeiden täytteiden kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton vohvelitaikina

  • 3 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • (2 rkl sokeria)
  • (1 tl vaniljasokeria)
  • 50 g sulatettua voita

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Gluteeniton vohvelitaikina valmistuu helposti näin:

  1. Riko kolme kananmunaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää viisi desilitraa maitoa. 
  2. Sekoita neljä desilitraa gluteenitonta jauhoseosta, teelusikallinen leivinjauhetta sekä puoli teelusikallista suolaa ja lisää ne vispaten kananmuna-maitoseokseen. Jos teet makeita vohveleita, lisää myös kaksi ruokalusikallista sokeria sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Lisää 50 grammaa sulatettua voita. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. 
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat rypsiöljyllä. Paista gluteeniton vohvelitaikina vohveliraudalla ohuiksi vohveleiksi. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. 

Vinkki! Tarjoa gluteenittomat vohvelit kuumina esimerkiksi blinitäytteen kera tai vaniljajäätelön ja marjojen tai vaikkapa banaaniviipaleiden sekä itse tehdyn nutellan kera.

gluteeniton vohvelitaikina

Lue myös Anna.fi: Kauravohvelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton vohvelitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.