
Gluteeniton vohvelitaikina
Gluteeniton vohvelitaikina on helppo tehdä ja siitä valmistuvat herkullisen rapsakat vohvelit. Tarjoa gluteenittomat vohvelit suolaisten tai makeiden täytteiden kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton vohvelitaikina
- 3 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- (2 rkl sokeria)
- (1 tl vaniljasokeria)
- 50 g sulatettua voita
Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Gluteeniton vohvelitaikina valmistuu helposti näin:
- Riko kolme kananmunaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää viisi desilitraa maitoa.
- Sekoita neljä desilitraa gluteenitonta jauhoseosta, teelusikallinen leivinjauhetta sekä puoli teelusikallista suolaa ja lisää ne vispaten kananmuna-maitoseokseen. Jos teet makeita vohveleita, lisää myös kaksi ruokalusikallista sokeria sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Lisää 50 grammaa sulatettua voita. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat rypsiöljyllä. Paista gluteeniton vohvelitaikina vohveliraudalla ohuiksi vohveleiksi. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
Vinkki! Tarjoa gluteenittomat vohvelit kuumina esimerkiksi blinitäytteen kera tai vaniljajäätelön ja marjojen tai vaikkapa banaaniviipaleiden sekä itse tehdyn nutellan kera.
Lue myös Anna.fi: Kauravohvelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton vohvelitaikina