Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Granaattiomenapallerot

Granaattiomenapallerot tehdään suolaisesta labneh-tuorejuustosta ja kirpeän makeasta granaattiomenasta, jotka ovat maittava ja näyttävä yhdistelmä. Labneh on Keski-idän tuorejuuston tyyppinen herkku ja valmistetaan jogurtista valuttamalla se mahdollisimman kuivaksi. Labnehia valmistetaan lehmän-, lampaan- ja kamelinmaidosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Granaattiomenapallerot

  • 1/3 maalaispatonkia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 granaattiomena
  • 308 g valmiita labnehpalloja öljyyn säilöttynä
  • ½ dl tuoreita mintunlehtiä
  • ¼ tl mustapippuria  myllystä

Valmistusohje

Granaattiomenapallerot tehdään helposti näin:

  1. Ota noin 12 senttimetrin pala maalaispatonkia. Leikkaa patongista leipäveitsellä niin ohuita viipaleita kuin saat. Murskaa yksi valkosipulinkynsi veitsen lappeella ja poista kuori. Kuumenna yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulla valkosipulinkynnen kanssa. Poista valkosipulinkynsi ennen kuin se palaa. Paahda leipäviipaleet öljyssä paahtuneiksi molemmin puolin. Lisää öljyä tarvittaessa.
  2. Leikkaa yksi granaattiomena puoliksi leveyssuunnassa ja revi puolikkaat paloiksi ja erottele siemenet kuoresta kulhoon.
  3. Ota labnehpallot purkista varovasti lusikalla ja laita valumaan talouspaperin päälle.
  4. Hienonna kolme oksaa tuoretta minttua. Sekoita granaattiomenansiemenet, mintunoksat ja reilusti rouhittua mustapippuria kulhossa.
  5. Painele granaattiomenansiemenseos labnehpalloihin yksi pallo kerrallaan, ottamalla seosta ja pallo kämmenelle ja painelemalla sormin.
  6. Granaattiomenapallerot säilyvät jääkaapissa tuoreina muutaman tunnin. Tarjoa ne leipälehdykäisten kera.

Vinkki! Jos et löydä valmiita labnehpalloja kaupasta, voit tehdä ne itse turkkilaisesta jogurtista. Katso labnehpalleroiden ohje!

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Katso myös: Tomaattisalaatti, labnehjuustopallerot ja granaattiomenansiemenkastike

Katso myös Anna.fi/ruoka: Granaattiomena


Kommentoi

Kommentoi juttua: Granaattiomenapallerot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.