Reseptit
alle 30 min
4

Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike

Grillatut kasvikset ovat kesän hitti. Avotulla paahtaminen tuo ainutlaatuisen maun myös yllättävämpiin kasviksiin kuten retiisiin. Kasvisten kanssa maistuu indonesialainen gado gado -kastike. Grillaa kaveriksi esimerkiksi tofua tai broilerivartaita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdetut kasvikset:

1 1/2 kg kasviksia, esim. porkkanoita, kesäkurpitsaa, uutta sipulia, broccolinia, retiisejä ja sokeriherneitä
noin 2 rkl rypsiöljyä

Gado gado -kastike:

1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 dl maapähkinätahnaa
1/2 dl vettä
1 limetin mehu
2 rkl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
1 rkl tamarinditahnaa
rkl ketjap manis -soijakastiketta

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Halkaise chili ja poista kanta ja sisukset. Kuori valkosipulinkynsi. Nosta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

2. Huuhtele kasvikset ja leikkaa haluamasi muotoisiksi annospaloiksi. Sivele kasviksiin öljyä. Nosta nuotiolle grilliritilän päälle ensin pidempää kypsentämistä vaativat kasvikset, kuten porkkanat. Lisää hetken päästä loput kasvikset. Kääntele kasviksia, kunnes ne saavat kunnolla väriä.

3. Levitä kastike tarjoiluvadille ja nosta päälle kasvikset. Dippaa kasviksia kastikkeen joukkoon.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Myös nämä kasvislisukkeet valmsituvat grillissä:

Grillatut lohimedaljongit

Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike

grillikasvikset mausteliemessä

Grillikasvikset marinadissa

grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Anna.fi: Grillattu maissi-lehtikalisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X