Reseptit
yli 60 min
4

Halstrattu broileri

Aukaistu broileri valmistuu grillissä meheväksi, ja on ihan toista kuin kaupan grillibroilerit. Broileri on helppo kääntää halsterissa eikä liha tartu kiinni ritilään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Halstrattu broileri:

1 (noin 1,4 kg:n) broileri

Marinadi:

3 rkl ruokosokerisiirappia
3 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rl savustettua makeaa paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele 1 broileri ja taputtele kuivaksi.

2. Laita broileri pystyyn leikkuulaudalle kaula alaspäin ja selkäranka itseesi päin. Leikkaa ylhäältä alas niin, että ristalastan luut katkeavat ja selkäranka irtoaa, tee toiselle puolelle selkärankaa samalla tavalla. Leikkaa siipien kärjet pois.

3. Avaa broileri ja paina se rintapuoli alaspäin lautaan litteäksi. Jalat voi sitoa keittiönarulla yhteen. Laita broileri muovipussiin.

4. Sekoita kaikki marinadin ainekset eli  3 rkl ruokosokerisiirappia, 3 rkl gluteenitonta soijakastiketta, 2 rkl rypsiöljyä, 1 rkl raastettua inkivääriä, 2 tl savustettua makeaa paprikajauhetta ja 1⁄2 tl mustapippuria keskenään. Kaada marinadi muovipussiin ja sulje. Anna marinoitua vähintään 1 tunti tai pidempään.

5. Aseta broileri halsteriin. Paista broileria välillä käännellen, kunnes lihan sisälämpötila paksuimmasta kohdasta on +75 astetta.

Lue myös: Vinkit broilerin maustamiseen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Halstrattu broileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X