Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselbackan juuripersiljat

Hasselbackan juuripersiljat maistuvat joulupöydässä perin­teisten laati­koiden sijaan tai rinnalla. Jos et löydä kaupasta juuripersiljaa, voit käyttää niiden sijaan palsternakkaa tai juuriselle­riä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hasselbackan juuripersiljat

  • 250 g juuripersiljaa
  • 2 rkl voita
  • 1-2 tl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ tl timjamia

Valmistusohje

Hasselbackan juuripersiljat tehdään helposti näin:

1. Keitä 250 grammaa juuripersiljoita suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi ja kuori juurekset. Leikkaa juuripersiljoihin poikittain viiltoja siten, että viillot eivät mene pohjaan asti, vaan niin, että juures pysyy koossa. Nosta leikatut juuripersiljat voideltuun uunivuokaan viillot ylöspäin.

2. Voitele juuripersiljoiden pinnat voilla ja levitä niille yhdestä kahteen teelusikallista piparjuuritahnaa. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

3. Ota vuoka uunista ja levitä juuripersiljoiden päälle yksi ruokalusikallinen hunajaa ja yksi desilitra ruokakermaa. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa, 1/4 teelusikallisella mustapippuria ja puolikkaalla teelusikallisella timjamia. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia. Voitele pintoja muutama kerta kypsentämisen aikana.

4. Koristele hasselbackan juuripersiljat timjaminoksilla ennen tarjoamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Juuripersilja on monille tuntematon liemi- ja keittojuures – nappaa muhkea juures ostoskoriisi ja kokeile sitä tuttujen juuresten tavoin

Lue myös Anna.fi:  Palsternakkalaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselbackan juuripersiljat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.