1. Keitä 250 grammaa juuripersiljoita suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi ja kuori juurekset. Leikkaa juuripersiljoihin poikittain viiltoja siten, että viillot eivät mene pohjaan asti, vaan niin, että juures pysyy koossa. Nosta leikatut juuripersiljat voideltuun uunivuokaan viillot ylöspäin.
2. Voitele juuripersiljoiden pinnat voilla ja levitä niille yhdestä kahteen teelusikallista piparjuuritahnaa. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
3. Ota vuoka uunista ja levitä juuripersiljoiden päälle yksi ruokalusikallinen hunajaa ja yksi desilitra ruokakermaa. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa, 1/4 teelusikallisella mustapippuria ja puolikkaalla teelusikallisella timjamia. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia. Voitele pintoja muutama kerta kypsentämisen aikana.
4. Koristele hasselbackan juuripersiljat timjaminoksilla ennen tarjoamista.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.
Lue myös: Juuripersilja on monille tuntematon liemi- ja keittojuures – nappaa muhkea juures ostoskoriisi ja kokeile sitä tuttujen juuresten tavoin
Lue myös Anna.fi: Palsternakkalaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hasselbackan juuripersiljat