Haukimureke
Mehevä haukimureke on herkullista ruokaa arkeen ja juhlaan.
Ainekset
- 500 g jauhettua haukea
- 2 kananmunaa
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa tai aromisuolaa
- valkopippuria
- sitruunapippuria
- raastettua muskottipähkinää
- 1 rkl korppujauhoja
- tilliä
Valmistusohje
Mehevä haukimureke valmistuu näin:
- Jauha ruodottomat, paloitellut kalafileet monitoimikoneen hienonnusterällä tai lihamyllyssä. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää kermaa koko ajan vatkaten tai monitoimikoneen käydessä. Lisää mausteita ja korppujauhot.
- Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen tai rengasvuokaan (tilavuudeltaan vähintään 1 l). Jos haluat murekkeeseen värikkään raidan, levitä väliin suikaloitua kirjolohta tai kylmäsavulohta ja tilliä tai pinaattia. Sekoita rasialliseen pakastepinaattia (noin 150 g) kosteutta sitomaan noin 1,5 rkl vehnäjauhoja.
- Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia vesihauteessa, esimerkiksi uunipannussa, jolla on noin 1,5 l vettä.
- Anna kypsän murekkeen jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa haukimureke lämpimänä tai kylmänä.
Keitä hauen päistä ja selkäruodoista liemi, siivilöi se ja valmista liemestä kastike. Mausta se tillillä, pinaatilla tai katkaravuilla.
Katso myös: Haukipyörykät ja haukikalapuikot punajuuritartarkastike
Katso myös Anna.fi: Hauki-katkarapukeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukimureke
Reseptistä ei kiireessä meinannut saada mitään selvää kun koko ajan hyppäsi joku mainos eteen. Lopuksi luki, että ohje jatkuu mainoksen jälkeen. Ei jatkunut.
Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.
Yst. Milla / Kotiliesi