Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy

Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy tuovat kesän kielelle. Paahtaminen tekee kaikesta parempaa. Saat paljon lisää makua ja tekstuuria juureksiin paahtamalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettu juuressalaatti

  • 2 porkkanaa
  • 8 retiisiä
  • 2 naurista
  • 2 punajuurta
  • 1 fenkoli
  • 2 kesäsipulia
  • 2 nektariinia
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Naattiöljy

  • 150 g naatteja
  • ½ dl lehtipersiljaa
  • ½ dl basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 ruukku rucolaa
  • ½ l babypinaattia
  • ½ dl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy tehdään helposti näin:

1. Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy valmistuvat helposti näin. Pese kaksi porkkanaa, kahdeksan retiisiä, kaksi naurista, kaksi punajuurta, yksi fenkoli, kaksi kesäsipulia ja kaksi nektariinia. Irrota naatit. Leikkaa porkkanat kuorineen paksuiksi tikuiksi. Halkaise retiisit. Kuori nauris ja punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise fenkoli ja sipuli (säästä sipulinvarret) ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Halkaise nektariini ja leikkaa lohkoiksi.

2. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle nektariineja lukuunottamatta. Mausta kasvikset noin yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla desilitralla oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia, sekoita ja lisää nektariinit. Paahda vielä toiset 10 minuuttia.

3. Tee yrttiöljy. Pese ja hienonna 150 grammaa naatteja. Laita naatit sekä puoli desilitraa lehtipersiljaa ja basilikaa, yksi desilitra rypsiöljyä, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Tarkista mausteet. Laita laakean vadin pohjalle yksi ruukku rucolaa sekä puoli litraa babypinaattia ja lisää kasvikset päälle.

4. Lusikoi juuressalaatin päälle yrttiöljyä ja ripottele pinnalle puoli desilitraa cashewpähkinöitä. Viimeistele paahdettu juuressalaatti hienonnetulla sipulinvarrella.

Vinkki! Varmista ennen ruoanlaittoa naattien puhtaus. Itse kasvatettujen ja luomukasvisten naatteja voi syödä ilman pelkoa torjunta-ainejäämistä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2020.

Lue myös: Satokauden salaatti ei jätä kylmäksi – kokeile 5 herkullista reseptiä!

Anna.fi/ruoka: Paahdettu kasvissalaatti ja krutongit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy

Sinun täytyy kommentoidaksesi.