Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla

Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

täyte:

1 l mustikoita (osa voi olla vadelmia tai mansikoita)
2 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

pullapohja:

3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

voiteluun:

1 muna

muropohja:

4 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia tai maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

 

  • TÄYTE
  1. Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna jäähtyä
  • PULLAPOHJA
  1. Kuumenna maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita muna, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Kaada kuumennettu maito munaseokseen. Sekoita hiiva jauhoihin ja lisää jauhoseos maitopohjaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Mittaa täyteainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jätä noin 1/3 taikinasta pinnalle sommiteltavaa ristikkoa varten. Kauli taikina hieman pellin kokoa suuremmaksi levyksi.
  4. Nosta taikinalevy leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna pohjan kohota kymmenisen minuuttia ja kaada täyte pohjan päälle. Käännä reunat ja muovaa lopputaikina ristikoksi piirakan päälle. Voitele ristikko ja reunat munalla. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
  • MUROPOHJA
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon lopuksi maito.
  2. Levitä murotaikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Kaada täyte päälle ja paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
16.07.2010
Kotiliesi
  • 2