Reseptit
yli 60 min
25
Kiitos

Irlantilainen viskikakku

Kahvipöydän keskipiste saa makua kuivatuista viikunoista ja viskistä. Jouluinen viskikakku on mainio vaihtoehto perinteiselle taatelikakulle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g kuivattuja viikunoita
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1 dl viskiä, konjakkia tai vaaleaa glögiä

Kakkutaikina

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl muskottia
1 rkl piparkakkumaustetta
200 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

1. Silppua viikunat. Keitä sokeriliemi, lisää alkoholi, glögi ja viikunat ja keitä kunnes neste imeytyy. Anna jäähtyä.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.

3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää raastettu appelsiininkuori, jäähtynyt viikunasose ja jauhoseos.

4. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista noin 45 minuuttia.

Lisää meheviä kahvikakkuja:
Punssikakku
Amarettokakku
Portviini-taatelikakku
Ruoka.fi: Konjakkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Irlantilainen viskikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X