Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Irlantilainen viskikakku

Kahvipöydän keskipiste saa makua kuivatuista viikunoista ja viskistä. Jouluinen viskikakku on mainio vaihtoehto perinteiselle taatelikakulle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Viikunat:

  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl viskiä, konjakkia tai vaaleaa glögiä

Kakkutaikina

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl muskottia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

Irlantilainen viskikakku leivotaan helposti näin:

1. Silppua viikunat. Keitä sokeriliemi, lisää alkoholi, glögi ja viikunat ja keitä kunnes neste imeytyy. Anna jäähtyä.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.

3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää raastettu appelsiininkuori, jäähtynyt viikunasose ja jauhoseos.

4. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista noin 45 minuuttia.

Lisää meheviä kahvikakkuja: Punssikakku Amarettokakku Portviini-taatelikakku Ruoka.fi: Konjakkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Irlantilainen viskikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.