Irlantilainen viskikakku
Kahvipöydän keskipiste saa makua kuivatuista viikunoista ja viskistä. Jouluinen viskikakku on mainio vaihtoehto perinteiselle taatelikakulle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
Viikunat:
- 200 g kuivattuja viikunoita
- 1 dl vettä
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl viskiä, konjakkia tai vaaleaa glögiä
Kakkutaikina
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl muskottia
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl fariinisokeria
- 4 kananmunaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Valmistusohje
Irlantilainen viskikakku leivotaan helposti näin:
1. Silppua viikunat. Keitä sokeriliemi, lisää alkoholi, glögi ja viikunat ja keitä kunnes neste imeytyy. Anna jäähtyä.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää raastettu appelsiininkuori, jäähtynyt viikunasose ja jauhoseos.
4. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista noin 45 minuuttia.
Lisää meheviä kahvikakkuja: Punssikakku Amarettokakku Portviini-taatelikakku Ruoka.fi: Konjakkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Irlantilainen viskikakku