Amarettokakku
Amarettokakku on helppo leivottava. Mehevä kahvikakku säilyy hyvin, joten sen voi leipoa valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen tarjoilupäivää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Amarettokakku:
- 200 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 2 dl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl mantelilikööriä
- tai tai konjakkia
Valmistusohje
Amarettokakku leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus l).
- Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja perunajauhot. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi alkoholi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Katso lisää: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Katso lisää Anna.fi/ruoka: Tätä konjakkimurokakkua Annan lukijat rakastavat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amarettokakku
vuoka pitää olla isompi 1.5-2 litraa