Iso karjalanpaisti 15 hengelle. Sen voi tehdä hirvenlihasta.
Reseptit
yli 60 min
15
Kiitos

Iso karjalanpaisti

Iso karjalanpaisti riittää 15 hengelle. Voit tehdä karjalan paistin porsaan- ja naudanpaistin yhdistelmästä tai vaikkapa hirvenlihasta. Anna karjalanpaistin hautua hitaasti uunissa, niin saat siitä suussa sulavan mureaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Iso karjalanpaisti 15 hengelle

1.5 kg karjalanpaistilihaa tai porsaan, naudan (ja lampaan) paistia tai lapaa
4 häränhäntäpalaa tai ydinluupalaa
2 tl suolaa
noin 10 kokonaista maustepippuria
noin 10 kokonaista valkopippuria
2 laakerinlehteä
2-4 sipulia
noin 8 dl vettä

Keskustelu

Yksi tärkeä vaihe jäi ohjeesta pois. Edellisenä iltana lihapalat pataan ja lihojen väleihin merisuolakiteitä ja pata yön yli jääkaappiin. Aamulla muut aineet pataan ja uuniin. Näin saadaan liha hauraaksi.

Evakkopaisti tehdään aina yhden eläimen lihasta…mausteena vain suola.
-Paistaminen leivinuunin jälkilämmöllä yön yli.
..todella mureaa..

A miust nähe tehköö jokkaine karjalapaistisa mite kukanenkii haluvaa, mut mie teenkii lihapotin ja iha niiko miun viipurlaine äitiin oppi häne kivennapalaiselt äitiltää sen tekemää. Sukunapottii miul ei oo, mut on sentää oikia valurautane kansniekka pata. Siihe mie hankin kauppahallist oikiat luulliset lihat: nautaa, possuu ja lammasta, jos vaa kaikkii saap; muute tehhää sit, mist voiaa. Mitättömän kokosiks ei lihoja kannata palotella, saapha ne sit kypsyttyykii leikellä. Sekkaa mie palottelen viel yhen munuaisenkii joskus, puhistettun ja kiehautetun tietystkii. Mausteeks suolaa ja pippurii – oon ruvent käyttämää mustapippurii, vaikkei se iha oikiaoppist ookkaa, mut nii hyyvvää. Jos joku maustepippurii kaipajaa, ni voipha sin lihoje sekka sujauttaa pari laakerilehteekii. Päälle kaavetaa kiehuvaa vettä nii, jot lihat just hätnäppää peittyyt. Kans päälle ja lihapotti uunii illal, lämpöö voip laittaa vähä alle 100 astetta, ettei ruoka ruppee kiehumaa, vaa muhhii hiljaa kypsäks ja liemi jääp kirkkaaks. Lihapotti on seuraavan päivän valmis, eikä oo nii nokonuukaa vaik jouvuttais viel syömist oottamaakii muutama tunti – potti senko paranee. Luut voip nostella pois ja lihat palotella pienemmiks. Sit senko murkinal. Jos on viel joku paistant pyöreit potaattikakkaroit lihapotin kans, ei muussii tarvitakkaa, muute sit herkutellaa muussin ja puolikkahillon kans. – Tätä herkkuu mie oon ain tehnt vierasruuaksi isommalkii joukolle, eikä oo viel kertaakaa jäänt syömätä.

Kommentoi juttua: Iso karjalanpaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X