Intialainen tomaattipyree
Intialainen tomaattipyree antaa mukavan makuvivahteen moneen ruokaan. Tuore tomaattipyree säilyy puhtaisiin lasipurkkeihin säilöttynä noin viikon.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1,5 kg tomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl sokeria
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl kurkumaa
- ½ dl tamarinditahnaa
- 1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy halkaisijaltaan suuressa kasarissa tai kattilassa. Nosta joukkoon tomaatit, pilkotut valkosipulinkynnet, sokeri, punaviinietikka sekä mausteet, paitsi ei tamarinditahnaa ja sinapinsiemeniä. Keitä aineksia ilman kantta välillä sekoittaen 30 minuuttia.
2. Aja seos sosemyllyn kautta useammassa erässä tasaiseksi soseeksi. Voit toistaa siivilöinnin muutamaan kertaan, jotta saat kaiken kuoren tomaateista siivilöityä.
3. Levitä sose puhtaalle korkealaitaiselle uunipellille- tai vuokaan. Paahda sosetta 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Sekoita sosetta aina, kun se hieman kuivahtaa reunoilta. Paahda, kunnes sose on sopivan kiinteää.
4. Sekoita soseen joukkoon tamarinditahna ja sinapinsiemenet. Säilyke säilyy puhtaaseen lasipurkkiin säilöttynä noin viikon. Jos käytät soseen myöhemmin, pakasta sose jääpalamuotteihin tai pieniin rasioihin.
Kokeile myös muita maukkaita tomaattisäilykkeitä: Tomaattisose Paahdettu tomaattisoosi Tomaattichutney Ruoka.fi: Mausteinen tomaattikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen tomaattipyree