Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Jauhemaksapihvit

Jauhelmaksapihvit on helppo, edullinen ja maukas arkiruoka perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera. Jauhemaksapihvit maistuvat myös välipalaksi sämpylän välissä vihreän salaatin, ananasrenkaan tai tomaattiviipaleen mehevöittämänä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jauhemaksapihvit:

2 porkkanaa
300 g jauhettua maksaa (tai osaksi jauhelihaa)
1 muna
valkopippuria
suolaa

paistamiseen:

voita tai margariinia

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Sekoita porkkanaraasteeseen jauhettu maksa, kananmuna ja mausta seos niukasti suolalla ja ripauksella valkopippuria.
  3. Kuumenna nokare rasvaa teflonpinnoitetussa pannussa. Nosta seosta lusikalla kuumaan pannuun sopivan kokoisiksi pihveiksi. Pienennä lämpöä. Paista jauhemaksapihvit molemmin puolin hyvin miedolla lämmöllä, sillä maksa palaa herkästi.
  4. Tarjoa jauhemaksapihvit perunasoseen ja puolukkasurvoksen tai herkkusienimuhennoksen kanssa.
  • Jauhemaksapihvit maistuvat sämpylän välissä vihreän salaatin, ananasrenkaan tai tomaattiviipaleen mehevöittämänä välipalaksi.
  • Pehmennä maksapihvien makua jauhelihalla. Korvaa puolet tai kaksi kolmannesta jauhelihalla.
  • Porkkanaraasteen asemesta voit lisätä jauhemaksapihveihin pari keitettyä, survottua perunaa tai 3/4 dl korppujauhetta ja 1-1 1/2 dl vettä tai kermaa.

Lue myös: Maksa on edullista pikaruokaa – katso nopeat ja herkulliset ohjeet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jauhemaksapihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X