Reseptit
30-60 min

Jouluiset sahramipullat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl kulutusmaitoa
1/2 dl cocktailkirsikoiden lientä
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus muskottipähkinää
50 g hiivaa
1 tl sahramia
1 1/2 l vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

koristeeksi:

cocktailkirsikoita
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri, kirsikoiden liemi ja mausteet. Lisää jauhot ja rasva. Alusta pehmeä taikina ja kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina paloiksi ja muovaa sormen paksuisiksi nauhoiksi. Leikkaa noin 20 cm:n pituisiksi paloiksi ja kierrä molemmista päistä s-kirjaimen muotoiseksi joulupullaksi. Kohota pullat ja paina kierteen keskelle kirsikka.
  3. Voitele munalla ja paista 225- asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Seulo tarjottaessa pinnalle tomusokeria.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluiset sahramipullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X