Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Joulukranssi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl maitoa
30 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
noin 11 ½ dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

Täyte

150 g mantelimassaa
0.5 dl kuumaa vettä
noin 300 g kuivattuja hedelmiä, kuten luumuja, aprikooseja, viikunoita, taateleita, rusinoita tai ananasta
Mainos

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

2 ½ dl tomusokeria
tilkka vettä
tomusokeria

Valmistusohje

Joulukranssi

Joulukranssi on perinteinen joulun ajan leivonnainen.Korista joulukranssi nauhalla ja neljällä adventtikynttilällä.

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri, mausteet ja jauhot. Lisää pehmeä voi ja alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia. Voit tehdä myös puolen litran taikinan ja pyöräyttää kolmanneksen taikinasta pikkupulliksi.

2. Silppua hedelmät. Lisää pilkotun mantelimassan joukkoon kiehuvaa vettä ja sekoita tahnaksi.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle mantelimassa ja ripota päälle hedelmät. Rullaa levy pitkältä sivultaan tiukaksi kääröksi. Halkaise käärö terävällä veitsellä keskeltä kahdeksi suikaleeksi ja kiedo ne letiksi toistensa ympäri.Muotoile letti pyöreäksi kranssiksi. Kohota kranssia noin 20 minuuttia.

4. Voitele joulukranssi vatkatulla kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kranssin jäähtyä. Sekoita tomusokeriin tilkka vettä ja liruta sokerivesikuorrutusta kranssin pinnalle. Viimeistele kranssi siivilöimällä päälle tomusokeria. Korista joulukranssi nauhalla ja neljällä adventtikynttilällä.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulukranssi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X