Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juuressalaatti

Paahdetuista juureksista koottu salaatti viimeistellään appelsiinikastikkeella ja söpöillä versoilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 isoa punajuurta
  • 2 keltajuurta
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 friseesalaatti
  • ½ dl siemensekoitusta
  • ½ granaattiomena

Kastike:

  • 1 dl öljyä
  • ½ appelsiinin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa samankokoisiksi pölkyiksi. Ota ruusukaaleista päällimmäiset lehden pois, ja halkaise kaalit. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi, jätä kynnet kokonaisiksi. Laita juurekset pellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paahda uunissa 200 asteessa noin 30–35 minuuttia, välillä sekoittaen.

3. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon kaikki ainekset. Tarkista maku. Kaada kastike kuumien juuresten päälle, ja sekoita varovasti nostellen.

4. Pese salaatti ja kuivaa hyvin, revi salaattivadille. Nosta salaattipedin päälle, ja ripottele pintaan siemeniä ja granaattiomenansiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Juureksista loihdit mainiot salaatit:

lämmin juurikassalaatti

Lämmin juurikassalaatti

lämmin juuressalaatti

Lämmin juuressalaatti

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

Ruoka.fi: Lohisalaatti ja juuressipsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juuressalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.