Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoinen suppilovahveropiirakka

Juustoinen suppilovahveropiirakka täytetään pannulla pyöräytetyillä sienillä, purjolla ja juustolla. Ruokaisa piirakka sopii niin iltapalaksi kuin syksyiseksi vierasvaraksikin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Taikina

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä

Täyte

  • 1 l suppilovahveroita
  • puolikas purjo
  • nokare rasvaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 200 g sulatejuustomurua
  • 1 dl parmesaania
  • 3 kananmunaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Juustoinen suppilovahveropiirakka valmistuu näin:

1. Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna levähtää jääkaapissa noin 10 minuuttia.

2. Perkaa ja huuhdo suppilovahverot. Halkaise ja huuhdo purjo. Silppua sienet ja purjo, kuullota rasvassa. Lisää kerma ja sulatejuusto. Kun juusto on sulanut, ota pannu liedeltä ja lisää munat sekä parmesaaniraaste. Anna jäähtyä.

3. Painele taikina piirakkavuokaan tai pieniin annosvuokiin. Muovaa foliosta panta ja tue taikinan reunat. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Poista folio ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä  juustoinen suppilovahveropiirakka. Aikaa kuluu vielä noin 20 minuuttia.

Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Sienikiusaus Suppisrösti Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoinen suppilovahveropiirakka

Pentti Heikkilä

TUNTUU NÄIN TARKASTELLEN HYVÄLTÄ JA TOIMIVALTA RESEPTILTÄ, kOKEILEN VIIKON PÄÄSTÄ.

ERITTÄIN HIENOA TÄMMÖINEN reseptipalvelu

Terveisin pentti

Kotikokki

Ihan mahtavan maukas piirakka. Tuunasin tätä vielä paistetuilla/pilkotuilla pekoniviipaleilla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.