Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustokakku lasissa

Lasiin lastattu juustokakku on paitsi maailman helpoin juustokakku myös trendikäs. Käden käänteessa valmistuva herkullinen juustokakku toimii etenkin pienelle seurueelle. Voit tehdä kakut jo etukäteen jääkaappiin odottamaan ja koristella juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juustokakun pohja:

  • 8-10 kpl Piparkakkuja muruina

Juustokakun täyte:

  • 200 g tuorejuustoa tai mascarponea
  • 1 kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 200 g mustikoita tai muita marjoja

Juustokakun pinnalle:

  • piparimuruja
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

Juustokakku lasissa on helppo ja nopea vaihtoehto perinteiselle juustokakulle. Sen valmistaminen on siis helppoa myös pienemmälle seurueelle.

1. Murustele piparkakut. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Notkista tuorejuusto kulhossa sitruunamehulla ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja tomusokeri. Kääntele varovasti joukkoon vaahdotettu kerma.

3.  Kokoa juustokakut: Jaa keksimurua lasien pohjalle ja lusikoi päälle tuorejuustotäytettä. Lisää tuoreita marjoja ja vielä kerran tuorejuustotäytettä. Viimeistele piparimuruilla ja tuoreilla marjoilla.

Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustokakku lasissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.