
Juustokakku lasissa
Lasiin lastattu juustokakku on paitsi maailman helpoin juustokakku myös trendikäs. Käden käänteessa valmistuva herkullinen juustokakku toimii etenkin pienelle seurueelle. Voit tehdä kakut jo etukäteen jääkaappiin odottamaan ja koristella juuri ennen tarjoilua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Juustokakun pohja:
- 8-10 kpl Piparkakkuja muruina
Juustokakun täyte:
- 200 g tuorejuustoa tai mascarponea
- 1 kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 dl kermaa
- 1 dl tomusokeria
- 200 g mustikoita tai muita marjoja
Juustokakun pinnalle:
- piparimuruja
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Juustokakku lasissa on helppo ja nopea vaihtoehto perinteiselle juustokakulle. Sen valmistaminen on siis helppoa myös pienemmälle seurueelle.
1. Murustele piparkakut. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Notkista tuorejuusto kulhossa sitruunamehulla ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja tomusokeri. Kääntele varovasti joukkoon vaahdotettu kerma.
3. Kokoa juustokakut: Jaa keksimurua lasien pohjalle ja lusikoi päälle tuorejuustotäytettä. Lisää tuoreita marjoja ja vielä kerran tuorejuustotäytettä. Viimeistele piparimuruilla ja tuoreilla marjoilla.
Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustokakku lasissa