Juustopallot
Juustopallot hienonnetussa retiisissä, paprikassa, tuoreissa yrteissä ja muissa mausteissa kieriteltyinä maistuvat aterian alkajaisiksi hyvän leivän kanssa tai aterian loppupuolella juustotarjottimen asemesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Juustopallot
- 100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 pieni pala salaattisipulia, kevätsipulia tai pari sipulinvartta
- noin 1 tl piparjuurta
- suolaa ja mustapippuria tai sitruunapippuria
- 3-4 kpl retiisiä tai
- (1 pala paprikaa tai
- 3 rkl pähkinä-tai kurpitsansiemenrouhetta tai
- 3 rkl tuoreyrttihakkelusta
Valmistusohje
Juustopallot valmistuvat näin helposti:
- Mausta tuorejuusto raastetulla piparjuurella ja hienonnetulla sipulilla tai sipulinvarrella ja suolalla ja mustapippurilla tai sitruunapippurilla. Leikkaa retiisit ja palanen paprikaa hyvin pieneksi silpuksi.
- Pyörittele tuorejuustosta pieniä palloja käsin tai kahdella lusikalla. Kieritä puolet tuorejuustopalloista retiisisilpussa ja loput paprikasilpussa tai yrttimausteissa. Nosta juustopallot tarjoiluastiaan.
- Anna juustopallojen maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.
Vinkki:
- Voit kieritellä pallot myös ruohosipulisilpussa tai rouhituissa pähkinöissä.
Katos myös: Noutopöydän suolaiset suupalat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vieraita viikonloppuna? Näin teet helpot suupalat Välimeren tyyliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustopallot