
Suolainen tarjottava tekee kauppaansa juhlissa – nämä suupalat sopivat noutopöytään
Kevään juhlissa herkutellaan vegeleivillä ja parsapiirailla. Rennon perhejuhlan avain on runsas noutopöytä, josta jokaisen on helppo koota itselle mieluinen ateria. Poimi tästä parhaat reseptit, joista tykkäävät kasvissyöjätkin!
Suolainen tarjottava etsinnässä? Noutopöydän suolaiset tarjottavat tekevät varmasti kauppansa. Kokosimme tähän tarjolle maukkaita suupaloja, joista voit valita suosikkisi buffet-pöydän tarjottavaksi.
Lue myös: Muistilista järjestäjälle: Kuinka paljon ruokaa juhliin?
Pieniä täytettyjä leipiä
Pienet täytetyt leivät ovat somia kuin leivokset. Ne korvaavat buffetpöydässä voileipäkakun ja keliaakikoiden versiokin syntyy helposti gluteenittomasta leivästä. Kalaleivät täytetään katkaravuilla ja graavilohella ja vegeleipien levitteeksi pyöräytetään maukas avokadotahna.
Pellillisestä focacciaa saat helposti herkulliset täytetyt leivät. Leikkaa palaset suupalojen kokoisiksi ja täytä ne piparjuurituorejuustolla ja paahtopaistilla tai uunikuivatuilla tomaateilla, mozzarellalla ja parmankinkulla.
-
Kalaleivät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Avokadotahna
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Täytetyt focaccialeivät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Kalaisia herkkuja tarjolle
Jääkellarin limettilohi on limellä terävöitetty versio pohjoismaisen juhlapöydän klassikosta, graavisuolatusta lohesta. Kevään juhlissa jääkellarin limettilohi tarjotaan parsan ja ranskankermakastikkeen kera.
Rapucheviche on herkullinen alkupala, jossa maistuvat chili, valkosipuli, korianteri ja limetti.
Lohipastrami on herkullinen pieni suolainen tarjottava, joka sopii hyvin buffet-pöytään. Tarjoa sitruunalla maustettu, raikas lohipastrami esimerkiksi wasabilla maustetun majoneesin kanssa.
-
Jääkellarin limettilohi
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
-
Rapuceviche-avokadot
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Sitruunamarinoitu lohipastrami
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Noutopöydän suolaiset tarjottavat voivat olla piirakoita
Suolaiset piirakat maistuvat aina ja niistä saa tarjottavaa helposti noutopöydän suolaiset suupalat suuremmallekin joukolle. Kun käytät pakastealtaan valmiita taikinoita, pääset melko helpolla. Piirakat voi täyttää kasviksilla, jolloin ne maistuvat kaikille. Lehtitaikinasta valmistetun tomaatti-mozzarellapiirakan voi viimeistellä juuri ennen tarjoilua tuoreella basilikalla.
Raikkaan keväinen parsapiiras saa makua lohitäytteestä. Piirakan pohja tehdään hapankorppu- tai ruisleipämuruista ja voista.
Vegaaninen kasvispiirakka on huoleton vaihtoehto noutopöytään, se maistuu kaikille! Tee piirakka suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja saat helpommin leikattua buffet-pöytään sopivia suupaloja.
-
Tomaatti-mozzarellapiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
-
Helppo parsapiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Vegaaninen kasvispiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Juhlava munakas on mainio suolainen tarjottava
Juhlavieraat kasvissyöjistä keliaakikoihin ihastuvat vuohenjuusto-rucolafrittatoihin. Pienet annosmunakkaat paistuvat kätevästi muffinipellillä.
Kun juhlaväkeä on paljon, on kätevää tehdä munakas rullaksi. Upeasti mädillä, lohiruusukkeilla ja syötävillä kukilla koristeltu munakasrulla on juhlapöydän komistus. Tämä pinaattinen rulla pitää sisällään kylmäsavulohta ja katkarapuja.
-
Vuohenjuusto-rucolafrittatat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Kylmäsavulohi-munakasrulla
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Munakaskääryle
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Muista suolaiset kasvisvaihtoehdot
Muista varata noutopöytään myös kasvissyöjälle sopivia antimia.
Munakoiso-vuohenjuustorullat syntyvät öljyssä kypsennetyistä munakoisoista, jotka täytetään vuohenjuustolla. Jos rullia jää, ne voi tarjota rääppiäisissä uunissa gratinoituna.
Kylmä keitto sopii täydellisesti kesäjuhlien noutopöytään. Valmista kookospohjainen, kasvissyöjille sopiva porkkanakeitto jääkaappiin jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii maustua.
Vegaanillekin sopiva pikkusuolainen valmistuu bataatista ja kermaisesta guacamolesta. Bataatti-guacamoletoastien bataattipohjat voi paistaa jo etukäteen, mutta tee guacamoletäyte vasta juuri ennen juhlien alkua.
-
Kylmä mausteinen porkkanakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Munakoiso-vuohenjuustorullat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
-
Bataattileivät
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Tarjoa eksoottisia salaatteja
Etenkin ylioppilasjuhliin sopii hyvin hieman eksoottisemmin maustettu ruoka. Itämainen nuudelisalaatti tuo noutopöytään tuulahduksen Aasiasta. Ruokaisa, thaimaalaisittain maustettu salaatti sopii myös kasvissyöjille.
Korealaiset salaattikääröt ryyditetään itämaisilla mausteilla ja täytetään broilerilla. Ilman broileria ruoka sopii myös kasvissyöjälle. Salaattikääröjen kasvisversioon voi lisätä myös nuudeleita ja käyttää koko kurkun.
-
Itämainen salaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Korealaiset salaattikääröt
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
-
Vietnamilainen kanasalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Tuhdimpi suolainen tarjottava vie nälän pitkämatkalaisiltakin
Mummolan ylikypsä naudanpaisti tarjotaan kermakastikkeen kera. Modernisti liha revitään rihmoiksi ja paistoliemi maustetaan uusiksi.
Paistin kera maistuvat uunissa rapeiksi paahdetut tryffeliperunat, jotka sopivat myös sormisyötäväksi sellaisenaan.
Salaatin kanssa maistuvat helpot broilerivartaat, jotka voi tarjota sellaisenaan tai thaikastikkeen ja sataykastikkeen kera.
-
Ylikypsä naudanpaisti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
-
Tryffeliperunat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Helpot broilerivartaat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Suolainen tarjottava yöpalaksi
Pitkään venähtäneissä juhlissa sopii tarjota yöpalana tuorepitsaa, jonka täytteet lisätään vasta tuotaessa tarjolle.
Parmesaanijuustobriossit maistuvat noutopöydän suolapalana sellaisenaan, mutta vieraat voivat myös täyttää iltapalaksi noutopöydästä jääneillä antimilla, kuten salaatilla, paistilla ja herkkusienillä.
Cowboy toastit voi tehdä jo etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Täytteenä on tuhti jauhelihapihvi ja paistettu sipuli ja cheddar-juusto. Samaan tapaan leivät voi täyttää myös kasvispihveillä.
-
Tuorepitsa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
-
Parmesaani-briossisämpylät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
-
Cowboy toast
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Juttua muokattu 17.4.2023 klo 11:45.
Lue myös Anna.fi: Järjestä trendikkäät rantajuhlat – poimi herkulliset suupalat!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolainen tarjottava tekee kauppaansa juhlissa – nämä suupalat sopivat noutopöytään
Asiallista juttua.
Pitäisi vain keksiä uudet sanat korvaamaan nämä ”suolaista” ja ”makeaa”. Minkään tarjottavan ei pitäisi olla suolaista eikä myöskään selvästi makeaa. Pitäisi olla terveellistä!
Nyt älynystyrät töihin ja ideoimaan!