Juustotorni
Juhlapöydän voi koristella paitsi kukkasilla ja kynttilöillä myös näyttävällä juustotornilla. Voit tehdä tornista ison tai pienen juustokiekkojen ja juhlien henkilömäärän mukaan. Ranskalaisista ja sveitsiläisistä juustoista valmistuu mielenkiintoinen kokonaisuus.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juustotorni:
1/2 kiekko
Appenzeller extra (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty sveitsiläinen juusto)
1 kiekko
Petit Brie de Normandie (pastöroimattomasta lehmän- maidosta valmistettu ranskalainen valkohomejuusto)
1/2 kiekko
Fourme d’Ambert (pastöroidusta lehmänmaidosta valmistettu puolikova ranskalainen sinihomejuusto)
1/2 kiekko
Tête de Moine (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu sveitsiläinen kova juusto)
500 g:n pala
Gruyère (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty sveitsiläinen juusto)
1 kiekko (á 150 g)
Le Brin (pastöroidusta lehmänmaidosta valmistettu puolipehmeä, kittipintainen ranskalainen homejuusto)
1 kiekko (á n. 200 g)
Neufchâtel coeur (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu ranskalainen valko- homejuusto. Sydänjuusto on yksi Ranskan vanhimpia juustolaatuja)
Lisäksi:
Tête de Moine -juustosta leikattuja ruusukkeita (ruusukkeet leikataan sille tarkoitetulla leikkurilla ns. ”kiharajuustoleikkurilla”)
suolakeksejä
tuoreita viikunoita
viinirypäleitä
yrttejä koristeeksi esim. salviaa ja rosmariinia
hilloja esimerkiksi kirsikka- tai viikunahilloa
Keskustelu
Kommentoi juttua: Juustotorni