Juustotorni
Juhlapöydän voi koristella paitsi kukkasilla ja kynttilöillä myös näyttävällä juustotornilla. Voit tehdä tornista ison tai pienen juustokiekkojen ja juhlien henkilömäärän mukaan. Ranskalaisista ja sveitsiläisistä juustoista valmistuu mielenkiintoinen kokonaisuus.
- Munaton
Ainekset
Juustotorni:
- ½ kiekko Appenzeller extra -juustoa
- 1 kiekko Petit Brie de Normandie -juustoa
- ½ kiekko Fourme d’Ambert -sinihomejuustoa
- ½ kiekko Tête de Moine -juustoa
- 500 g:n pala Gruyère-juustoa
- 1 150 g Le Brin -homejuustoa
- 1 200 g Neufchâtel coeur -juustoa
Lisäksi:
- Tête de Moine -juustosta ruusukkeita
- suolakeksejä
- tuoreita viikunoita
- viinirypäleitä
- salviaa ja rosmariinia
- kirsikka- tai viikunahilloa
Valmistusohje
Juustotorni tehdään helposti näin:
1. Kokoa juustot ohjeen järjestyksessä. Kerrosten väliin voi tehdä koristeita hedelmistä, yrteistä ja erilaisista oksista. Tête de Moine -juustosta leikattuja ruusukkeita teet siihen tarkoitukseen tarkoitetulla leikkurilla. Juustosta voi myös leikata juustohöylällä ohuita viipaleita ja tehdä niistä koristeruusukkeita.
2. Tuo tarjoilulautaselle runsaasti suolakeksejä, tuoretta patonkia tai muuta leipää sekä erilaisia hilloja. Esimerkiksi kirsikka- ja viikunahillot sopivat tämän juustotornin juustoille upeasti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/19.
Lue myös: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä
Lue myös Anna.fi: Parhaat makuparit home- ja herkuttelujuustoille – uskomaton yhdistelmä: sinihomejuustoa ja lakritsia!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustotorni