Reseptit
30-60 min
Kiitos

Juustotorni

Juhlapöydän voi koristella paitsi kukkasilla ja kynttilöillä myös näyttävällä juustotornilla. Voit tehdä tornista ison tai pienen juustokiekkojen ja juhlien henkilömäärän mukaan. Ranskalaisista ja sveitsiläisistä juustoista valmistuu mielenkiintoinen kokonaisuus.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juustotorni:

1/2 kiekko Appenzeller extra (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty sveitsiläinen juusto)
1 kiekko Petit Brie de Normandie (pastöroimattomasta lehmän- maidosta valmistettu ranskalainen valkohomejuusto)
1/2 kiekko Fourme d’Ambert (pastöroidusta lehmänmaidosta valmistettu puolikova ranskalainen sinihomejuusto)
1/2 kiekko Tête de Moine (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu sveitsiläinen kova juusto)
500 g:n pala Gruyère (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty sveitsiläinen juusto)
1 kiekko (á 150 g) Le Brin (pastöroidusta lehmänmaidosta valmistettu puolipehmeä, kittipintainen ranskalainen homejuusto)
1 kiekko (á n. 200 g) Neufchâtel coeur (pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu ranskalainen valko- homejuusto. Sydänjuusto on yksi Ranskan vanhimpia juustolaatuja)

Lisäksi:

Tête de Moine -juustosta leikattuja ruusukkeita (ruusukkeet leikataan sille tarkoitetulla leikkurilla ns. ”kiharajuustoleikkurilla”)
suolakeksejä
tuoreita viikunoita
viinirypäleitä
yrttejä koristeeksi esim. salviaa ja rosmariinia
hilloja esimerkiksi kirsikka- tai viikunahilloa

Valmistusohje

1. Kokoa juustot ohjeen järjestyksessä. Kerrosten väliin voi tehdä koristeita hedelmistä, yrteistä ja erilaisista oksista. Tête de Moine -juustosta leikattuja ruusukkeita teet siihen tarkoitukseen tarkoitetulla leikkurilla. Juustosta voi myös leikata juustohöylällä ohuita viipaleita ja tehdä niistä koristeruusukkeita.

2. Tuo tarjoilulautaselle runsaasti suolakeksejä, tuoretta patonkia tai muuta leipää sekä erilaisia hilloja. Esimerkiksi kirsikka- ja viikunahillot sopivat tämän juustotornin juustoille upeasti.

juustotorni

Juustoista kootun tornin voi tehdä isona tai pienenä juhlijoiden määrästä riippuen. Kuva: Kristiina Kurronen

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/19.

Katso myös: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustotorni

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X