![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2021/10/kaalilaatikko_ilman_riisia.jpg?s=cc0d12cccacc3049203c2b9abef0a39f&fit=crop)
Kaalilaatikko ilman riisiä
Kaalilaatikko ilman riisiä on tutun suosikkiruoan vähähiilihydraattinen versio. Mehevä vuokaruoka maistuu ihanalta puolukoiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kaalilaatikko ilman riisiä
- 1 kg valkokaalia
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
- 1 lihaliemikuutio
- 2 dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- ½ dl tummaa siirappia
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 1 tl kuivattua meiramia
Valmistusohje
Kaalilaatikko ilman riisiä tehdään uunissa helposti näin:
- Suikaloi yksi kilogramma valkokaalia. Lisää kaalit kattilaan, jossa on kaksi desilitraa vettä ja yksi lihaliemikuutio. Keitä 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna yksi ruokalusikallinen rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipuli. Lisää joukkoon 400 grammaa naudan tai karitsan jauhelihaa ja ruskista.
- Yhdistä jauheliha-sipuliseos sekä keitetty kaali voidellussa uunivuoassa. Lisää yksi teelusikallinen kuivattua meiramia, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria, yksi desilitra kuohukermaa ja puoli desilitraa tummaa siirappia. Sekoita.
- Paista kaalilaatikko ilman riisiä 200 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kera.
Lue myös Anna.fi: Helppo kaalilaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaalilaatikko ilman riisiä
Vielä parempaa tulee, jos et keitä kaalia vaan ruskistat pannulla! Muuten ohje sama!