kaalilaatikko ilman riisiä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaalilaatikko ilman riisiä

Kaalilaatikko ilman riisiä on tutun suosikkiruoan vähähiilihydraattinen versio. Mehevä vuokaruoka maistuu ihanalta puolukoiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Kaalilaatikko ilman riisiä

  • 1 kg valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl tummaa siirappia
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua meiramia

Valmistusohje

Kaalilaatikko ilman riisiä tehdään uunissa helposti näin:

  1. Suikaloi yksi kilogramma valkokaalia. Lisää kaalit kattilaan, jossa on kaksi desilitraa vettä ja yksi lihaliemikuutio. Keitä 20 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna yksi ruokalusikallinen rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipuli. Lisää joukkoon 400 grammaa naudan tai karitsan jauhelihaa ja ruskista.
  3. Yhdistä jauheliha-sipuliseos sekä keitetty kaali voidellussa uunivuoassa. Lisää yksi teelusikallinen kuivattua meiramia, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria, yksi desilitra kuohukermaa ja puoli desilitraa tummaa siirappia. Sekoita.
  4. Paista kaalilaatikko ilman riisiä 200 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kera.

Lue myös: Kaalilaatikko on suomalaisten rakastama lohturuoka – teetkö suosikkiruoan mieluiten jauhelihasta, soijarouheesta vai Härkiksestä?

Lue myös Anna.fi: Helppo kaalilaatikko

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaalilaatikko ilman riisiä

Mummu

Vielä parempaa tulee, jos et keitä kaalia vaan ruskistat pannulla! Muuten ohje sama!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.