Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen kaalin pelti

Kolmen kaalin pelti yhdistää kukkakaalit, ruusukaalit ja lehtikaalin. Paahtaminen tuo niihin aivan erityisen maun. Voit tehdä kaalipellin myös grillissä. Tarjoa lisänä kasvis- tai lihapullia ja tomaattikastiketta

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kolmen kaalin pelti

  • 1 pieni kukkakaali
  • 400 g ruusukaaleja
  • 4 lehtikaalin lehteä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ rkl vaaleaa siirappia

Valmistusohje

Kolmen kaalin pelti tehdään helposti näin:

1. Ota yksi pieni kukkakaali. Jaa kukkakaali kukinnoiksi, puolita 400 grammaa ruusukaaleja ja revi neljä lehtikaalin lehteä pienemmiksi paloiksi. Nostele kaalit leivinpaperilla peitetylle pellille.

2. Sekoita kolme ruokalusikallista rypsiöljyä, teelusikallinen hiutalesuolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Valuta seos kaalien päälle ja sekoittele.

3. Paista kolmen kaalin pelti 200 asteessa 15 minuuttia. Valuta puolitoista ruokalusikallista vaaleaa siirappia kaalien pinnalle. Paahda edelleen noin 10 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä kaalipellin myös grillissä. Tarjoa lisänä lihapullia tai kasvispyöryköitä ja tomaattikastiketta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.

Lue myös: Kaalireseptit houkuttelevat lohturuokien äärelle – kokosimme Kotilieden suosituimmat kaaliruoat

Lue myös Anna.fi: Syksyn mehevimmät kaaliruoat – reseptit koko viikoksi

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen kaalin pelti

Maritta

Eipä löydy mainosten jälkeen ohjetta miten tehdä, esim. paistolämpötila.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Maritta!
Katsotko ruokaohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.