Valmistusohje
- Gluteeniton kääretorttu leivotaan helposti näin. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunatärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita kevyesti. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
- Paista 225 asteessa 6-7 minuuttia. Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttulevy päälle.
- Vaahdota kerma. Lisää maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneelle torttulevylle vadelma– tai mansikkahilloa, halutessasi mansikkaviipaleita ja sen päälle rahkatäyte. Kiedo rullalle paperin avulla. Pidä jääkaapissa. Leikkaa gluteeniton kääretorttu viipaleiksi tarjolle.
Vinkki: Kääretorttu sopii keliaakikolle ja on vähälaktoosinen, jos täytteeseen käytetään vispikermaa ja vähälaktoosista maitorahkaa.
Lue myös: Gluteeniton omenapiirakka
Lue myös: Gluteeniton suklaakakku
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu
Keskustelu
Kommentoi juttua: Gluteeniton kääretorttu