Reseptit
30-60 min

Kääretorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1.5 dl perunajauhoa
(2 rkl kaakaojauhetta)

täyte:

vadelmahilloa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g maitorahkaa (Hyla)
0.8 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunatärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe ja kaakaojauhe. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 225 asteessa 6-7 minuuttia. Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttulevy päälle.
  3. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneelle torttulevylle vadelmahilloa ja sen päälle rahkatäyte. Kiedo rullalle paperin avulla. Pidä jääkaapissa. Leikkaa viipaleiksi tarjolle.
  • Kääretorttu sopi keliaakikolle ja on vähälaktoosinen, jos täytteeseen käytetään vispikermaa ja vähälaktoosista maitorahkaa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kääretorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X