Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Käärijä-munkit

Käärijä-munkit leivotaan helposti valmiista pullataikinasta, täytetään Piña Colada -täytteellä ja kuorrutetaan vihreällä sokerikuorrutuksella. Tässä on vapun ja euroviisukatsomon hittiherkku ylitse muiden!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Käärijä-munkit

 • 600 g valmista pullataikinaa (pakaste, esim. Pirkka)
 • 2 tl sulatettua kookosöljyä

Helppo Piña Colada -täyte

 • 1 prk (227 g/140 g) ananasmurskaa
 • ½ prk (à 320 g) kondensoitua kookosmaitoa
 • 2 rkl kookoskuitujauhoja (esim. Urtekram) tai 3 rkl kookoshiutaleita
 • 2 rkl Malibua tai valkoista rommia

Vihreä kuorrutus

 • 250 g valmista sokerikuorrutetta tuubeissa
 • 3–4 tl limen vihreää elintarvikeväriä (tahnaa, ei nestettä)
 • 2 tl sitruunamehua

Koristelu

 • 2 lakritsipatukkaa (à 20 g)

Valmistusohje

Käärijä-munkit leivotaan helposti näin:

 1. Tee täyte ensin valmiiksi. Helppo Piña Colada -täyte valmistuu ananasmurskasta ja kondensoidusta maidosta. Avaa pieni ananasmurskapurkki (227 g/ 140 g) ja valuta siitä kaikki neste pois. Soseuta ananasmurska, puolet eli 160 grammaa kondensoidusta kookosmaitopurkista ja kookoskuitujauho sileäksi sauvasekoittimella tai teholeikkurissa. Voit käyttää kookoskuitujauhon sijaan myös kookoshiutaleita. Lisää mukaan halutessasi myös Malibua tai valkoista rommia. Jos haluat käyttää koko purkillisen kondensoitua kookosmaitoa, tuplaa ainekset. Puolikas annos riittää 12 munkille.
 2. Lusikoi täyte pursotinpussiin valmiiksi. Laita halutessasi mukaan tylla, se helpottaa pursottamista munkin sisälle.
 3. Sulata 600 grammaa valmista pullataikinaa pakasteesta (esim. Pirkka) tai tee itse esimerkiksi tämä pieni pullataikina, josta tulee noin kuusi–kahdeksan munkkia. Pirkan valmis pakastetaikina on valmiiksi kaulittu noin sentin paksuiseksi. Jos teet jostain muusta taikinasta tai teet oman taikinan, kauli se noin sentin paksuuteen ennen muotoilua.
 4. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan noin 8 sentin muotilla taikinasta paloja. Irrota ympyröiden ympäriltä ylimääräinen taikina. Ylimääräinen taikina leivotaan palloksi ja kaulitaan. Siitä tulee vielä lisää paloja. Yhteensä 600 gramman taikinasta tulee noin 12 munkkia.
Käärijä-munkin valmistus kuva 1
Käärijä-munkit tehdään muotilla valmiista pullataikinasta. © Sanna Mansikkamäki
 1. Muotoile paloista rulla ja jätä saumakohta alaspäin. Voit vähän nipistää päitä, että saat pitkulaisen muodon. Aseta muotoillut munkit leivinpaperipalojen päälle ja laita puhdas leivinliina niiden päälle. Kohota noin tunti 40 asteisessa uunissa tai huoneenlämmössä vajaa pari tuntia.
Käärijä-munkin muotoilu
Käärijä-munkit muotoillaan sopivaan muotoon käärimällä ne kevyelle rullalle.
 1. Nosta kerrallaan noin 3–6 munkkia airfryeriin paperin kanssa. Käytä kuumuuden kestävää leivinpaperia, joka sopii airfryeriin. Varo ettei paperi nouse ilmaan astiassa ja osu vastuksiin. Se voi syttyä palamaan.
Käärijä-munkit kohonneina.
Käärjiä-munkkeja kohotetaan kunnolla lämpimässä paikassa. Sen jälkeen ne paistetaan airfryerissa. © Sanna Mansikkamäki
 1. Voitele munkit kookosöljyllä. Paista 185 asteessa 6 minuuttia. Voit myös uppopaistaa munkit tällä ohjeella.
 2. Nosta munkit ritilän päälle jäähtymään. Täytä munkit ottamalla niistä napakka ote päältä ja työnnä pursotinpussin avattu pää / tylla munkin pohjaan. Purista kevyesti täytettä munkin sisään parista eri kohdasta. Täyte uppoaa munkin sisään parhaiten, kun munkki on tuore ja pehmeä, mutta jäähtynyt. Vinkki: Jos pursotat ilman tyllaa, voit avittaa reijän tekoa esimerkiksi lusikan varren tylpällä päällä. Pyöräytä kahdessa kohdassa munkin pohjaa lusikan varren tylpällä päällä, että siihen muodostuu reijät.
Käärijä-munkin täyttäminen
Käärijä-munkit täytetään ananas-kookostäytteellä pohjan kautta. © Sanna Mansikkamäki
 1. Purista kaksi 125 grammaista sokerikuorrutetuubia tyhjiksi laakealle lautaselle, jossa on hieman kohoavat reunat. Paras tapa saada sokerikuorrute ulos tuubista, on leikata sen peräpää auki. Pursota sitä kautta massa ulos. Purista mukaan noin kolme–neljä teelusikallista vihreää elintarvikeväriä (tahnamaista, ei nestettä) sokerikuorrutteen joukkoon. Lisää myös noin yksi–kaksi teelusikallista sitruunamehua. Sekoita lusikalla notkeaksi.
 2. Nappaa kiinni munkista uudestaan ja upota se lautaselle pintapuoli alaspäin vihreäksi värjättyyn sokerikuorrutukseen. Nosta ritilälle oikeinpäin valumaan.
Käärijä-munkkien kuorrutus.
Käärijä-munkkien kuorruttaminen on helppoa. © Sanna Mansikkamäki
 1. Leikkaa lakusta koristeet munkin pintaan ja paina ne kiinni vielä kosteaan sokerikuorrutteeseen. Voit vaihtoehtoisesti koristella munkin mustilla strösseleillä.
 2. Anna kuivua hetken ja syö heti tuoreena. Pakastepullataikinasta tehdyt ja airfryerissa paistetut munkit kuivuvat helpommin kuin uppopaistetut. Tarkkaile myös paistoaikaa. Eri uunit paistavat eri tavoin. Älä paista munkkeja liian kovassa lämmössä, äläkä liian pitkään. Syö munkit heti tuoreena.
Käärijä-munkit
Käärijä-munkit ovat vihreitä ja täytteenä on pehmeä Piña Colada -täyte. © Sanna Mansikkamäki

Vinkki! Leivo myös munkkirinkilät airfryerissa.

Lue myös Anna.fi: Leivo vapuksi donitsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Käärijä-munkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.