Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Särki-perunalaatikko

Särki-perunalaatikko on arkiruokien kunkku. Säilykesärjestä ja perunasta valmistuu hetkessä iso satso ruokaa. Vuokaan laitetaan vain purkillinen maustettua Järki Särkeä, perunoita ja kerma-kalalientä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Särki-perunalaatikko

  • 1 ½ kg yleisperunaa (esim. Colomba)
  • 1 prk (à 275 g / 145 g) Järki Särki tomaatti -makua (myös chili tai savuinen sopivat)
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Särki-perunalaatikko tehdään helposti näin:

  1. Ota 1 1/2 kilogrammaa yleisperunoita. Pese perunat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat puolen senttimetrin viipaleiksi.
  2. Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä tai laita pohjalle leivinpaperi.
  3. Aseta puolet perunoista vuokaan. Avaa yksi Järki Särki -purkki ja kaada sisältö perunoiden päälle. Ripottele päälle kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Lado loput perunat vuokaan. Särkisäilyke on suolattu, vuokaan ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa.
  4. Sekoita nesteet eli 1 1/2 desilitraa kermaa ja 1 1/2 desilitraa kalalientä tai valkoviiniä yhteen. Voit halutessasi käyttää myös pelkkää kermaa, saat kermaisemman lopputuloksen. Kaada neste tasaisesti vuokaan perunoiden päälle ja ripottele loput tillistä.
  5. Paista särki-perunalaatikko 220 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kypsymisaika riippuu perunaviipaleiden koosta ja perunalajikkeesta. Jauhoisemmat perunat kypsyvät nopeammin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2021.

Lue myös: Lohilaatikko on klassikko – näin teet siitä entistä parempaa

Lue myös Anna.fi: Helpot laatikkoruoat valmistuvat itsekseen uunissa – näppärät ohjeet arkeen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Särki-perunalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.