
Särki-perunalaatikko
Särki-perunalaatikko on arkiruokien kunkku. Säilykesärjestä ja perunasta valmistuu hetkessä iso satso ruokaa. Vuokaan laitetaan vain purkillinen maustettua Järki Särkeä, perunoita ja kerma-kalalientä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Särki-perunalaatikko
- 1 ½ kg yleisperunaa (esim. Colomba)
- 1 prk (à 275 g / 145 g) Järki Särki tomaatti -makua (myös chili tai savuinen sopivat)
- 1 ½ dl kalalientä
- 1 ½ dl kermaa
- 4 rkl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Särki-perunalaatikko tehdään helposti näin:
- Ota 1 1/2 kilogrammaa yleisperunoita. Pese perunat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat puolen senttimetrin viipaleiksi.
- Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä tai laita pohjalle leivinpaperi.
- Aseta puolet perunoista vuokaan. Avaa yksi Järki Särki -purkki ja kaada sisältö perunoiden päälle. Ripottele päälle kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Lado loput perunat vuokaan. Särkisäilyke on suolattu, vuokaan ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa.
- Sekoita nesteet eli 1 1/2 desilitraa kermaa ja 1 1/2 desilitraa kalalientä tai valkoviiniä yhteen. Voit halutessasi käyttää myös pelkkää kermaa, saat kermaisemman lopputuloksen. Kaada neste tasaisesti vuokaan perunoiden päälle ja ripottele loput tillistä.
- Paista särki-perunalaatikko 220 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kypsymisaika riippuu perunaviipaleiden koosta ja perunalajikkeesta. Jauhoisemmat perunat kypsyvät nopeammin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2021.
Lue myös: Lohilaatikko on klassikko – näin teet siitä entistä parempaa
Lue myös Anna.fi: Helpot laatikkoruoat valmistuvat itsekseen uunissa – näppärät ohjeet arkeen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Särki-perunalaatikko