Kalkkunan rinta
Kalkkunan rinta muuttuu herkulliseksi paistiksi, kun sen pintaan hierotaan voista, appelsiininkuoresta ja inkivääristä tehty maustetahna. Kalkkunan rinta muhii uunissa lähes itsekseen sillä aikaa kun teet lisukkeita tai käyt vaikkapa lenkillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kalkkunan rinta:
- 1.5 kg kalkkunan rintaa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl inkivääriä
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- vuokaan vettä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
Lisukkeeksi:
- 1 lehti- tai kurttukaali
- paistoliemi
Valmistusohje
Kalkkunan rinta valmistetaan helposti näin:
1. Ota kalkkunan rinta huoneenlämpöön tunti ennen paistamista, huuhdo ja kuivaa pinta. Sekoita voihin mausteet, appelsiinin kuori ja mehu. Sivele maustettu voi lihan pintaan. Aseta paistomittari keskelle lihaa ja valitse sisälämpötilaksi 75 astetta. Kaada vuokaan hieman vettä. Lisää kuoritut sipulit. Paista 125-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.
2. Siivilöi liemi kattilaan ja kiehauta siinä silputtua kaalia. Kalkkunan lisukkeeksi sopivat myös paahdetut juurekset ja bataatti tai näistä soseutettuna haudutettu uunivuoka.
Lue myös Anna.fi: Näin teet salvialla ja luumulla täytetyn kalkkunarullan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalkkunan rinta