Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täydellinen kalkkunarulla

Kalkkunarulla maistuu lämpimänä juuri paistettuna, mutta siitä on helppo viipaloida paloja myös leivän päälle kypsänä. Onnistu tällä ohjeella!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Kalkkunarulla

  • 1 kpl kalkkunan fileerulla (1 kg)
  • (sitruunankuoriraastetta)
  • (hienonnettua rosmariinia)

Valmistusohje

Kalkkunarulla paistetaan näin:

  1. Kalkkunan fileet myydään usein pakasteena. Sulata fileerulla jääkaapissa. Poista pakkaus. Siinä on myös valmiina paistovahti. Voit halutessasi hieroa mausteita kalkkunarullan pintaan. Kokeile esimerkiksi raastettua sitruunankuorta tai hienonnettua rosmariinia.
  2. Paista kalkkunaa 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia, kunnes  sen kyljessä oleva paistovahti ponnahtaa ylös. Voit halutessasi käyttää myös omaa paistomittaria, jolloin kalkkunan sisälämpötilan annetaan nousta 74-asteiseksi.
  3. Anna kypsän kalkkunapaistin vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen kuin poistat mittarin ja leikkaat sen tarjolle.
  4. Tarjoile kalkkunarulla kastikkeenrisoton, uunijuuresten  tai muiden lisukkeiden kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy kalkkunapaisti