![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2018/12/kalkkunan-fileerulla-ja-kle.jpg?s=27eedf39d2bcb150656826389426589d&fit=crop)
Täydellinen kalkkunarulla
Kalkkunarulla maistuu lämpimänä juuri paistettuna, mutta siitä on helppo viipaloida paloja myös leivän päälle kypsänä. Onnistu tällä ohjeella!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kalkkunarulla
- 1 kpl kalkkunan fileerulla (1 kg)
- (sitruunankuoriraastetta)
- (hienonnettua rosmariinia)
Valmistusohje
Kalkkunarulla paistetaan näin:
- Kalkkunan fileet myydään usein pakasteena. Sulata fileerulla jääkaapissa. Poista pakkaus. Siinä on myös valmiina paistovahti. Voit halutessasi hieroa mausteita kalkkunarullan pintaan. Kokeile esimerkiksi raastettua sitruunankuorta tai hienonnettua rosmariinia.
- Paista kalkkunaa 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia, kunnes sen kyljessä oleva paistovahti ponnahtaa ylös. Voit halutessasi käyttää myös omaa paistomittaria, jolloin kalkkunan sisälämpötilan annetaan nousta 74-asteiseksi.
- Anna kypsän kalkkunapaistin vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen kuin poistat mittarin ja leikkaat sen tarjolle.
- Tarjoile kalkkunarulla kastikkeen, risoton, uunijuuresten tai muiden lisukkeiden kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy kalkkunapaisti